Autosloperij

 
Gepost op 24-04-2013 Door Nathanael Bekeken 880 keer

Wat is een sloopauto?
Een sloopauto is een auto die u in principe nergens meer voor kunt gebruiken. U kunt hem dus enkel nog laten slopen. Voorbeelden van sloopauto's zijn auto's die helemaal zijn opgereden, auto's met veel schade en auto's waarvoor het niet meer de moeite is om ze te laten repareren in verband met enorm hoge kosten. Het komt er in deze gevallen op neer dat een dergelijke sloopauto waarschijnlijk niets meer waard is wanneer u hem wilt verkopen.

Sloopauto? Naar de sloperij!
Waarschijnlijk vraagt u uzelf af wat u moet doen met uwsloopauto. U kunt hem immers niet meer gebruiken, repareren is te duur en verkopen is vrijwel onmogelijk. Daarnaast is het probleem dat u gewoon nog de wegenbelasting en de premie van uw autoverzekering betaalt. Daarom is het zaak om zo snel mogelijk van uw sloopauto af te komen.
Een goede manier om van uw sloopauto af te komen, is doorhem naar de sloperij te brengen. U krijgt dan een zogenaamd vrijwaringsbewijs, waardoor de auto niet meer op uw naam zal staan en u dus geen wegenbelasting en autoverzekering premie meer hoeft te betalen. Nu zult u misschien denken dat een sloperij ook niets met uw sloopauto kan, maar dat is niet altijd het geval. Sterker nog, een sloperij verdient aan sloopauto's! In een sloopauto kunnen immers onderdelen zitten die nog gebruikt kunnen worden voor de reparatie van andere auto's. Dergelijke auto-onderdelen worden ook vaak online aangeboden.


Reacties op dit artikel