Waar u om moet denken bij gebruik van ladders

 
Gepost op 26-02-2013 Door Bonobos Bekeken 847 keer

[font=Georgia, 'Times New Roman', 'Bitstream Charter', Times, serif]Jaarlijks overlijden in Nederland gemiddeld 12 werknemers na een val van een ladder en lopen er 21 blijvend letsel op. In de meeste van deze gevallen staat de ladder niet stabiel. Het is daarom ook van groot belang dat deze op een vaste ondergrond staat. Daarnaast komen ongevallen voor bij het dragen van verkeerde schoeisel en bijvoorbeeld door te ver reiken.
Daarom zijn er regels vastgesteld omtrent het gebruik van een ladder. Zo mag werken op een ladder alleen als de duur en frequentie van het werk beperkt blijven. De ladders moeten altijd vast gemaakt worden met borging aan de boven of onderkant. Er mogen geen werkzaamheden verricht worden bij te hoge windkracht. Naast kans op ongelukken, kan er zelfs een boete worden opgelegd dit kan oplopen tot €4.500 per overtreding. Om dit te voorkomen kunt advies inwinnen bij bedrijven die gespecialiseerd zijn in veiligheid met klimmateriaal.

[font=Georgia, 'Times New Roman', 'Bitstream Charter', Times, serif]Zetten Techniek
[font=Georgia, 'Times New Roman', 'Bitstream Charter', Times, serif]Zetten Techniek is een dienstverlenend bedrijf in de hijswereld en veiligheidssector. Het bedrijf is gespecialiseerd in het keuren en leveren van hijs- en hefmiddelen voor bedrijven. Zo kan het bedrijf bij u op locatie bekijken of uw klimmateriaal voldoet aan alle eisen om veilig te kunnen werken. Alle onderhoudsmonteurs worden opgeleid & gecertificeerd tot deskundig en onafhankelijk keurmeester door de EKH (Erkende Keurbedrijven Hijs- & Hefmiddelen). De EKH geldt als enige onafhankelijke keuringsinstantie voor alle hijs- en hefmiddelen in Nederland en zij hanteren daarbij een eigen keurmerk.
Naast het keuren en repareren, verhuren en verkopen Zetten Techniek ook ladders. Mocht u een grotere klus hebben, dan is het mogelijk om steigers te huren. Deze zijn van de allerhoogste kwaliteit en worden bij u op locatie afgeleverd. Voor het veilig kunnen werken met klimmateriaal schakelt u de experts van Zetten Techniek in.


Reacties op dit artikel