Online storage aanbieders starten prijsoorlog

 
Gepost op 23-11-2015 Door 2conference Bekeken 1404 keer

[font=Bitter]Gratis cloud opslag geen oplossing voor professionele storage
[font=Bitter][url=http://www.a1.nl/friksbeheer/wp-content/uploads/2015/11/rushfiles-logo.png][img=320x92]http://www.a1.nl/friksbeheer/wp-content/uploads/2015/11/rushfiles-logo.png[/img][/url]

[font=Bitter]Het is een forse slag in het gezicht van partijen als Box en Dropbox. Google heeft de maandelijkse kosten voor extra opslagruimte bij Google Drive flink verlaagd. Gebruikers kregen al 15GB gratis, maar voor slechts 1,99 dollar per maand kunnen ze dit verhogen naar 100GB. In plaats van de huidige 4,99 dollar per maand.
[font=Bitter]Oprichter Aaron Levie van Box had het in 2012 al wel voorspeld toen Google zijn virtuele opslagdienst lanceerde. De prijzen zouden fors gaan dalen, vermoedde hij. Dropbox heeft uitnodigingen verstuurd voor een persconferentie in april. Wie weet gaat het bedrijf dan alsnog onder de prijs van Google duiken.
[font=Bitter]De virtuele kluizen zijn overigens geen alternatief voor professionele storage. Bedrijfsdata worden opgeslagen door professionele hostingpartijen die ook backupdiensten en SLA’s (garanties) aanbieden. Ze hebben wel een andere functie: het delen en synchroniseren van documenten op uiteenlopende apparaten. De foto die we met de smartphone maken, willen we ook kunnen bekijken op de pc of tablet, zonder kabeltje aan de camera. Hetzelfde geldt voor zakelijke documenten. Ook die moeten vanaf verschillende apparaten gedeeld en bewerkt kunnen worden. Inmiddels gebruiken meer dan 4 miljoen ondernemingen Drop Box en ongeveer 225.000 bedrijven wereldwijd de oplossingen van Box. Zij hebben daarmee de kosten voor het opslaan en delen van content naar eigen zeggen met 50 procent gereduceerd.
[font=Bitter]Aan kale cloud opslag valt straks niets meer te verdienen. Maar er zijn wel mogelijkheden om de dienstverlening uit te breiden en daar geld voor te vragen. Virtuele opslag wordt steeds meer een platform voor uiteenlopende diensten.
[font=Bitter]De keuze van een virtuele kluis is overigens nog wel van belang als het gaat om de beveiliging van documenten. De Amerikaanse overheid kan onder het mom van terrorisme-bestrijding heel makkelijk inzage eisen in bedrijfsdocumenten omdat alle genoemde bedrijven op Amerikaanse bodem gevestigd zijn. Om die reden heeft A1 de A1 Online Cloud Storage Drive aangekondigd. De opslag is niet meer gelimiteerd en u betaald slechts per medewerker!
[font=Bitter]De A1 Online Drive is een volledig veilig opslagmedium wat niet alleen end-to-end volledig encrypted is, maar ook de data op Nederlandse servers zijn volledig encrypted met een eigen sleutel wat het bedrijf zelf kan plaatsen. Hierdoor kan de klant als enige over zijn eigen data beschikken. De dienst is beschikbaar vanaf EUR 15 per maand (met standaard 3 medewerkers) en u kunt een demo account aanmaken en 14 dagen gratis en ongelimiteerd testen.
[font=Bitter]Ga naar de website van A1 Internet voor meer informatie over deze nieuwe Cloud dienst van A1 Internet
[font=Bitter]OP zoek naar Telefonie Cloud diensten en Xelion in de Cloud? Ga naar Virtual PBX uw telecom aanbieder!


Reacties op dit artikel