iMac aanbieding kopen

 
Gepost op 03-12-2013 Door karelappel Bekeken 1366 keer

Het was eigenlijk al geen grote verassing, maar Apple heeft dan toch eindelijk de nieuwe iMac 2013 aangekondigd. De nieuwe iMac’s zijn uitgerust met vierde generatie processors van Intel, nieuwe grafische processors, Wi-Fi 802.11ac en de mogelijkheid om te kiezen voor PCIe-flashopslag. De beste iMac aanbieding lijkt te zijn dat Apple de goedkoopste iMac nu ook heeft uitgerust met 8GB aan DDR3 werkgeheugen, waar zijn voorganger het nog moest doen met 4GB. 

Voor veel consumenten is en blijft de iMac één van de beste all-in-one desktop computers op de markt met een zeer goede gebruikerservaring, prachtig ontwerp en krachtige prestaties. Volgens het hoofd van Apple’s marketing afdeling, Philip Schiller, is en blijft de iMac het beste voorbeeld van hoe mooi, snel en leuk een desktop ervaring nog altijd kan zijn. 

Het instapmodel heeft zoals gebruikelijk een 21,5-inch iMac, maar dat is het enige punt waar de iMac niet verschilt met het model dat vorig jaar werd uitgebracht. Onder het scherm vinden we namelijk de nieuwe quad-core Intel Haswell Core i5 processor geklokt op 2,7Ghz. Daarnaast biedt de geïntegreerde Iris Pro GPU van Intel ook aanzienlijk meer krachtig dan een volledig nieuwe architectuur. 
De duurde 21,5-inch iMac en de twee 27-inch modellen draaien standaard op de 3,4Ghz quad-core Core i5 processor met een NVIDIA 700-series met twee keer zoveel geheugen, terwijl de prestaties met 40 procent zouden zijn toegenomen volgens NVIDIA. Er is ook nog een krachtigere iMac te verkrijgen met de snelste quad-core Haswell Core i7 geklokt op 3,5Ghz met een NVIDIA GeForce GTX 780M-gpu en 4GB aan videogeheugen. 

Standaard beschikken de iMac 2013 modellen over de Wi-Fi 802.11ac standaard, dat drie keer sneller is dan de 802.11 a/b/n standaard van het model dat vorig jaar werd uitgebracht, een voorwaarde is natuurlijk wel dat de router of acces point ook ondersteuning biedt voor deze technologie. 


Alle nieuwe iMac’s komen standaard met 8GB aan RAM werkgeheugen en een 1TB harde schijf, waarbij de iMac ook kan worden geconfigureerd met 32GB RAM of een 3TB hardeschijf, 3TB Fusion Drive of 1TB aan PCIe-flashopslag. Op de achterkant vinden we zoals gebruikelijk twee Thunderbolt 2 poorten en vier USB 3.0 poorten.  

Een iMac kopen is vanaf nu mogelijk in België en Nederland.


Reacties op dit artikel