Wacht niet met je openingszin

 
Gepost op 05-08-2013 Door Openingszin Bekeken 890 keer

Heb je dat weleens meegemaakt? Je ziet een mooie dame en hebt een openingszin klaar liggen. Alleen ga je wachten tot ‘het juiste moment’ er is. Je stelt het uit en de spanning bouwt zich intussen alleen maar meer op. Als ‘ het juiste moment’ er dan is doe je het niet.

Je verzint smoesjes als “ze was toch niet zo mooi” of “Ik spreek de eerste volgende mooie dame ECHT aan”. Kans bestaat dan ook dat je ook dan de openingszin niet uit je mond zal krijgen. De vraag is: waarom gebeurt dit? Dit wordt veroorzaakt door de ‘vecht of vlucht’ reactie in je lichaam. 

Om te snappen waarom je deze reactie ervaart moeten we duizenden jaren terug in de tijd. Vroeger leefden we in stammen van rond de 100 mensen. Als je toen een dame zou aanspreken die al een man had, riskeerde je de dood. Tegenwoordig is hier geen sprake meer van (gelukkig!) maar die reactie hebben we nog wel. Je zal dan ook merken dat als je een dame wil aanspreken, je hersenen je alle redenen geven om haar NIET aan te spreken. Het zal scenario’s in je hoofd afspelen die net echt lijken. Het lijkt ook alsof die scenario's levensecht zijn. Wat voor scenario's kunnen dat zijn? 

Dat ze bijvoorbeeld na je openingszin je heel erg gaat uitlachen. Dit weerhoudt je ervan om de openingszin tegen de dame te zeggen. Hopelijk komt dit je bekend voor want het is gezond om een beetje angst te voelen. Om zo min mogelijk angst te voelen is er maar één remedie: spreek zoveel mogelijk dames aan. Je hersenen krijgen dan constant het bewijs dat je de ene openingszin na de andere eruit kan gooien zonder negatieve gevolgen. Hierdoor gaat je ‘vecht of vlucht’ reactie nagenoeg uit. 

Wacht je echter met je openingszin en stel je het WEER uit? Dan bouwen stress hormonen als cortisol op. Hierdoor ga jij je niet lekker in je vel voelen en wordt je minder creatief. Hierdoor krijg je nog minder zin om de volgende dame aan te spreken. Dus doe jezelf volgende keer een plezier en zeg je openingszin. Wie weet zeg je het tegen de vrouw van je dromen. Doe het ook wanneer jij je angstig voelt. Wees een echte vent. Echte moed is doorzetten waar je echt angstig bent.

Daarnaast is er nog een volgende rare truc die je hersenen met je uithalen. Op het moment dat jij doemscenario's in je hoofd gaat afspelen gaat er iets erg mis. Voor je hersenen lijkt het namelijk allemaal echt. Elk doemscenario beschouwen je hersenen als iets wat echt is gebeurd. Ook al weet je op bewust niveau dat het niet zo is. 
De oplossing? Speel een positief scenario af in je hoofd. Ze reageert nu heel enthousiast op je openingszin. Grappige is nu dat je onderbewuste dit ook opslaat. Je zult merken dat bij echte situaties, je nu ook makkelijker je openingszin kan gebruiken.

Best handig toch. Als je dan toch 2 keuzes hebt om je hersenen voor de gek te houden. Waarom kies je dan niet voor de positieve optie? Oefen die positieve optie maar eens in je hoofd met allerlei verschillende soorten openingszinnen. 
Groet.
SmoothDoc 
Dating Doctors


Reacties op dit artikel