Opties - de werking en alternatieven

 
Gepost op 14-03-2013 Door cfdhandel Bekeken 1082 keer

Met eenoptie kunt u onderliggende waarde aanschaffen tegen een voorafgestelde prijs. Hiervoor betaalt u een premie. Opties handelt u met een hefboom waardoor u met vrij weinig gelden relatief veel kunt traden. Een interessant alternatief voor een optie is het traden met een CFD.Met opties handelt u call- enputopties. Wanneer u als belegger denkt dat de prijs van de onderliggende waarde zal stijgen, zal hij een calloptie kopen. Putopties geven de belegger de kans in te spelen op een dalende onderliggende waarde. Opties zijn er in verschillende vormen afhankelijk van de resterende looptijd, de volatiliteit van de onderliggende waarde, de rentevoet en het dividend.
Met een CFD (Contract forDifference) gaat dat veel simpeler. Een looptijd is er niet, dus u kunt zelf bepalen wanneer u hem sluit. Het inspelen op dalende en stijgende markten gaat ook veel simpeler dan bij opties. U gaat long of short, met meer mogelijkheden zoals strijken, kopen, verkopen en combinaties daarvan heeft u niks te maken. De prijsvorming van een CFD is heel gemakkelijk, de prijs van bijvoorbeeld het aandeel is ook de prijs van de CFD. Geen moeilijke rekensommen of constructies, heel simpel. Risico’s komen er wel bij kijken.
Met een CFD kunt u zelf een gegarandeerde stopinleggen, u bepaalt de afstand van deze stop. Die vrijheid ligt dus bij de belegger en die dient daar verstandig mee om te gaan. CFD’s zijn dus vooral geschikt voor mensen die al enige ervaring hebben met hefboom zoals. Beleggers die hebben gewerkt met opties zullen een product als de CFD zeker omarmen. Vooral qua simpelheid en transparantie hebben deze producten een streepje voor op opties.Een CFD is een zeer flexibel beleggingsinstrumenten kan hoge marges opleveren, maar is zeer risicovol voor uw kapitaal. Het is mogelijk om meer dan het geïnvesteerde bedrag te verliezen. Het handelen in CFD's is niet geschikt voor alle beleggers, zorg ervoor dat u de risico's in kwestie volledig begrijpt.


Reacties op dit artikel