Hoeveel geld kan ik lenen?

 
Gepost op 18-03-2013 Door Christiaan Bekeken 862 keer

Hoeveel geld kan ik lenen?


Wilt u weten hoeveel geld u kunt lenen, bijvoorbeeld om de banken en andere geldverstrekkers een stap voor te zijn? Houd er rekening mee dat de geldverstrekker zelf altijd een laatste berekening zal maken, maar het wel mogelijk is om voor een indicatie te zorgen. U kunt gebruik maken van een handige online tool, zodat u precies weet wat er mogelijk is. De vraag ‘hoeveel geld kan ik lenen’ is dan relatief gemakkelijk te beantwoorden, zodat u niet met het geld lenen voor (financiële) verrassingen komt te staan.


Maximale lening berekenen

De bank zal uw maximale lening berekenen door goed te kijken naaruw inkomen en de uitgaven die u op dit moment al heeft. Men doet dat om te bepalen in hoeverre u de mogelijkheid heeft om een nieuwe lening aan te gaan en deze ook daadwerkelijk weer netjes af te lossen. De geldverstrekker neemt immers een risico op het moment dat u een lening wordt verstrekt. U dient het geld uiteindelijk terug te betalen, inclusief de rente die men u berekend over het bedrag dat u tijdelijk van de bank kunt lenen.


Inkomen en uitgaven

Uw inkomen is altijd een belangrijke basis, waar men vanuit zalgaan. Houd er rekening mee dat het daarbij dient te gaan om een vast inkomen. Werkt u als zelfstandige of heeft u geen vast contract? Dan dient u in ieder geval te motiveren waarom u geschikt zou zijn voor de lening. Overtuig de geldverstrekker van het feit dat u de lening terug kunt betalen, zodat men u het geld beschikbaar zal stellen. Het inkomen van een zelfstandige dient in ieder geval over een periode van 3 jaar stabiel te zijn, om op basis daarvan een lening af te kunnen sluiten.


Online lening berekenen

Wilt u zelf berekenen wat u maximaal kunt lenen? Dan kunt ugebruik maken van de online tools die daarvoor ontworpen zijn, aangezien u er op die manier voor zorgt dat u precies weet wat er mogelijk is. Vul uw inkomen in en geef daarnaast aan welke financiële verplichtingen u op dit moment heeft. Op die manier kunt u de ruimte berekenen die u maandelijks heeft, om die te vergelijken met de ruimte die u nodig heeft voor de lening. Komen de bedragen overeen? Dan kunt u de lening waarschijnlijk afsluiten. Dat neemt natuurlijk niet weg dat de geldverstrekker hier altijd het laatste woord in zal hebben.


Reacties op dit artikel