Tarieven van FactoringBedrijven

 
Gepost op 23-11-2015 Door waidohuy Bekeken 1027 keer

[font=Avenir Next Regular]Als je een bedrijf bezitdie verkopen doet met een ander bedrijf dan weet je inmiddels al hoe belangrijk het is om een stabiele stroom aan inkomsten te hebben. Factuur factoring is het proces om je openstaande facturen om te zetten in liquide middelen. Op deze manier heeft het bedrijf meteen meer middelen beschikbaar. Zo hoeft een bedrijf geen 30 tot 75 dagen te wachten totdat de factuur betaald wordt. De marges schijnen te verschillen per bedrijf.
[font=Avenir Next Regular]Het bedrijf die dezedienst aanbied, vraagt in veel gevallen een bijdrage. De meeste bedrijven hanteren tussen de 1% tot 5% van het totale factuur bedrag.
[font=Avenir Next Regular]De bijdrage kan opverschillende manieren worden betaald. Het meest voorkomende is in een dagelijkse, 10 dagelijkse, 15 dagelijkse 
of 30 dagelijkse periode als een percentage van de factuur.
[font=Avenir Next Regular]Neem als voorbeeld eenbedrijf dat gemiddeld $50.000 per maand factureert en de bijdrage is 1% per 15 dagen. Dit zou betekenen dat jouw kosten 3% zijn op 45 dagen van de totale factuur.
[font=Avenir Next Regular]Als jouw klant binnen 30dagen betaalt dan is jouw bijdrage 2%. Als je dit vergelijkt  met een snelle 2% betaal korting voor jouwklanten dan is de bijdrage in lijn met wat jouw bedrijf zou opgeven voor een snellere betaling en betere cash flow.
[font=Avenir Next Regular]Nadat je besluit om hetfactureringsconcept wel of niet te gebruiken, moet je gaan kijken naar factoring bedrijven en heb je verschillende offertes nodig om na te kunnen gaan welke de beste aanbieding in huis heeft. De meeste factoring bedrijven willen beoordelingen van bestaande klanten en accounts hebben zodat er een offerte gemaakt kan worden om risico te voorkomen en betalingsduur in te kunnen schatten.
[font=Avenir Next Regular]Wees niet verrast als debijdrage voor dit soort services tussen factors tot wel 90% verschillen. Sommige bedrijven zullen extra services willen verlenen waardoor de prijs hoger wordt. Je moet voor jezelf bepalen of je deze extra services wel of niet gaat gebruiken. Als je alleen de cash flow nodig heb is het wellicht handiger om de laagste bijdrage te kiezen en het contract goed door te lezen om de ‘addertjes’ onder het gras te vinden.
[font=Avenir Next Regular]Factuur factoring helptveel kleine tot middel grote ondernemers. Banken zijn tot nu toe niet echt behulpzaam geweest om de mark een handje te helpen met deze methode. Het is heel belangrijk om niet meer te betalen dan nodig is want factoring hoeft niet duur te zijn.
[font=Avenir Next Regular]Als je de factoringbijdragen begrijpt en je het contract zorgvuldig doorleest dan ben je goed op weg om een groot liquid werkkapitaal op te bouwen met een redelijke prijs voor de kosten.

[font=Avenir Next Regular]Ben je geïnteresseerd alsondernemer om factoring op te nemen in je bedrijfsproces? Neem dan eens een kijkje DBS Factoring om te kijken wat wevoor je kunnen betekenen.


Reacties op dit artikel