Sushi

 
Gepost op 17-09-2013 Door babblebyte Bekeken 1604 keer

[font=Verdana\\]Het doel van het samenbrengen van rijst en vis was rond het jaar 1600 puur ter conservatie van de vis. Pas zo’n 400 jaar geleden bedacht iemand in Japan om het daadwerkelijk samen te verorberen. Dat het een geslaagd idee was, mag duidelijk zijn. Sushi is wereldberoemd geworden. Het ogenschijnlijk eenvoudige gerecht is ook in Nederland in overvloed beschikbaar.

[font=Verdana\\]Elk zichzelf respecterend Aziatisch restaurant in Nederland, en daar zijn er veel van, heeft sushi in haar assortiment opgenomen. [font=Verdana\\]Sushi, vooral bekend als het beetje rijst met daarop een plakje verse vis, is er in alle soorten en maten. Van eenvoudige rolletjes van zeewier, tot uiterst gecompliceerd uitziende inside-out rollen, met soms wel 6 tot 7 verschillende vullingen. Naast rauwe vis, zijn ook gebakken vis, groenten, ei, kaviaar en zeewier zijn veelvuldig gebruikte ingrediënten in de Japanse keuken. Het ingrediënt dat bij sushi echter nooit ontbreekt is rijst. Sushi mag pas de verzamelnaam sushi dragen als er minstens rijst in zit.

[font=Verdana\\]Wat veel mensen al wel weten is dat sushi niet alleen bekend staat als uiterst smakelijke, maar bovenal ook gezonde maaltijd. Hoe komt dat? Buiten het feit dat een maaltijd van sushi, in verhouding, weinig koolhydraten en suikers bevat, heeft sushi zelfs een aantal gezondheid bevorderende kenmerken. Verse vis zit bijvoorbeeld propvol omega-3 vetzuren, deze ‘goede’ vetten dragen bij aan een verlaging van de cholesterol, en hebben als zodanig een positieve invloed bij hart en vaatziekten. Er zijn zelfs claims dat mensen met depressie, schizofrenie en Alzheimer gebaat zijn bij voldoende inname van omega-3 vetten. Een populair bijgerecht van sushi is ingemaakte gember. Gember staat erom bekend te helpen bij het genezen en voorkomen van ontstekingen. Ook al zo gezond is Japanse thee, traditioneel gezien het ultieme drankje om je maaltijd complete mee te maken. In Japan wordt uitsluitend groene thee geproduceerd. Om groene thee te verkrijgen worden de blaadjes na de oogst direct gestoomd. Hiermee wordt de fermentatie van de thee tegen gegaan en blijven de blaadjes dus vers en gezond. Dus doe jezelf een plezier en eet regelmatig een lekker, vers portie sushi.

[font=Verdana\\]Ben je er klaar voor om zelf te gaan oefenen? Want ook al lijkt het maken van sushi lastig, het is voor iedereen te leren. Neem gauw een kijkje op http://www.kookspelletjes.nl [font=Verdana\\] en ontdek of het jou ook lukt om een Maki Ikura te maken.


Reacties op dit artikel