Playstation 4 en de nieuwste consoles 2013

 
Gepost op 07-02-2013 Door Nathanael Bekeken 946 keer

Playstation 4 - Zomer2013 in de winkels
Sinds vandaag is bekend dat de Playstation 4 in de zomer van 2013 in de(e-)winkelschappen zal liggen. Nog voor de feestdagen zal het nieuwe beestje van Sony geïntroduceerd worden. Bekend is dat het apparaat zo'n 320 euro zal gaan kosten.

De meest recente playstation 3 werd zeven jaar geleden geïntroduceerd en heeft al miljoenen gamers bezig gehouden. Verwacht wordt dat op 20 Februari Sony met een officiële aankondiging komt betreffende de Playstation 4. Zo zal dan bekend worden hoe de nieuwe Playstation zal gaan heten en welke specificaties het systeem zal hebben.

Geruchten doen de ronde dat het apparaat een volledig nieuw design t.o.v. de oudere modellen zal hebben. Daarnaast kan de playstation verbinding maken met andere draadloze apparaten in de buurt, heeft het een touchscreen en zal het toegang kunnen krijgen met social media.

Grote concurrent Microsoft is eveneens bezig met een nieuwe console maar deze wordt nog niet in 2013 verwacht. Microsoft heeft al aangegeven hun nieuwe xbox pas te publiceren nadat de Playstation 4 op de markt is gezet.

Project OUYA - Android op televisie!
Naast de gebruikelijke giganten in de game(console) wereld is er een nieuwe speler opgestaan. Het kickstarterproject OUYA heeft met haar 60.000 donateurs een portable console op de markt gezet. De console kan in elke willekeurige moderne televisie worden geplugd. De console draait op het Android besturingssysteem. Hierdoor zijn de meest moderne applicaties te draaien op het console. Mocht het project een succes worden is het wellicht mogelijk om ook emulators te laten werken op de nieuwe console. Hierdoor zullen op termijn zelfs oudere consoles weer gemakkelijker te spelen zijn op de moderne televisie. Denk hierbij aan gameboy en super nintendo emulators.


Reacties op dit artikel