Symptomen van een liesbreuk

 
Gepost op 20-03-2013 Door medical Bekeken 2367 keer

Een hernia inguinalis (liesbreuk) treedt op wanneer de weke delen - meestal deel uit van hetmembraan langs de buikholte (omentum)
of een deel van de darm - steekt door eenzwakke plek in de buikspieren. De
resulterende uitstulping kanpijnlijk zijn, vooral bij het hoesten, bukken of tillen van een zwaar voorwerp.

Een hernia inguinalis is zelf niet
altijd gevaarlijk. Het wordt niet beter of gaat zelf niet weg, maar kan leiden tot levensbedreigende complicaties. Om deze reden zal uw arts waarschijnlijk een hernia operatie aanraden bij een liesbreuk dat pijnlijk is of steeds groter wordt om het probleem voor goed op te lossen. Liesbreukoperatie is een veel voorkomende chirurgische ingreep.


Symptomen van liesbreuk

Sommige liesbreuken veroorzaken geen symptomen. Je zou niet weten dat jeer een hebt tot uw arts het ontdekt tijdens een routine onderzoek. Vaak echter, kun je de uitstulping die doorde hernia wordt veroorzaakt zien en voelen. De bobbel is meestal beterzichtbaar als je rechtop staan​​, vooral bij hethoesten.

Liesbreuk tekenen en symptomen zijn onder andere:

  •      Een bobbel in het gebied aan weerszijden van uw schaambeen
  •      Een brandende, gorgelende of pijnlijke gevoel op de bult
  •      Pijn of ongemak
    in uw lies, vooral bij het bukken,hoesten of tillen
  •      Een zware gevoelin uw lies
  •      Zwakte of druk in uw lies
  •      Af en toe, pijn en zwelling rond de testikels wanneer de uitstekende darm daalt in het scrotumJe moet in staat zijn om de hernia weer zachtjes en gemakkelijk te duwen in je buik als je ligt. Zo niet, dan kan een ijskompres helpen om de zwelling te verminderen. Liggen met je bekken hoger dan uw hoofd kan ook helpen. Zie ook informatie over hernia diafragmatica (middenrifsbreuk), een ander veel voorkomende hernia aandoening


Reacties op dit artikel