Atopisch eczeem - symptomen en oorzaken

 
Gepost op 20-03-2013 Door medical Bekeken 1066 keer

Atopisch eczeem, ook wel constitutioneel eczeem genoemd, is een jeukende ontsteking
van de huid. Het is een langdurig (chronisch) aandoening die gepaard gaan met astma of hooikoorts.

Eczeem kan elk gebied van uw huid beÔnvloeden, maar het komt meestal voor op de
armen en achter de knieŽn. Het heeft de neiging om periodiek te ďpiekenĒ om vervolgens te verdwijnen. De oorzaak van atopisch eczeem is onbekend,maar het kan het gevolg zijn vaneen combinatie van erfelijke aanleg voor de gevoelige huid en storingen in het immuunsysteem van het lichaam.

Zelfzorg maatregelen, zoals het vermijden van zeep of andereirriterende stoffen en het toepassen van crŤmes of zalven, kan helpen de jeuk te verlichten. Raadpleeg uw arts als uw verschijnselen je afleiden van je dagelijkse routines of voorkomen dat u goed slaapt.


Symptomen van atopisch eczeem

Tekenen en symptomen van atopisch eczeem zijn onder andere:


†††† Roodbruine tot grijs gekleurde vlekken

†††† Jeuk, die ernstigkan zijn, vooral 's nachts
†††† Klein, bultjes,die vocht en korst lekken over wanneer gekrast
†††† Verdikte, gebarsten of schilferige huid
†††† Ruw, gevoelige huid bij krassen

Hoewel de eczeem overal kan voorkomen, zijn
handen en voeten de meest gebruikelijke plek, aan de voorkant van de bocht van de elleboog, achter de knieŽn, en op de enkels, polsen, gezicht, hals en decolletť. Atopisch eczeem kan ook voorkomen op de huid rond de ogen, met inbegrip van uw oogleden. Krabben kan leiden tot roodheid
en zwelling rond de ogen.

Atopisch eczeem begint meestal al in de kinderjaren vůůr de leeftijd van5 en kan blijven bestaan ​​tot in de volwassenheid. Voor sommigen is deaandoening periodiek en dan zakt voor een tijd, zelfs tot enkele jaren. Jeuk kan ernstig zijn, en
krabben aan de uitslag kan het nog jeukender maken en zelfs tot een ontsteking leiden. Zodra de natuurlijke barriŤre van de huid verbroken wordt, kan de huid worden geÔnfecteerd door bacteriŽn, in het bijzonder Staphylococcus aureus, die gewoonlijk leven op de huid. Het doorbreken van deze jeuk cyclus kan eenuitdaging zijn. Wanneer de eczeem zich tussen uw tenen manifesteert kan er sprake zijn van zwemmerseczeem. Zwemmerseczeem is eigenlijk een schimmelinfectie en geen echt eczeem.
[b]
Factoren die atopisch eczeem verergeren[/b]
De meeste mensen met atopisch eczeem hebben ook Staphylococcus aureus bacteriŽn op hun huid. De stafylokokken †vermenigvuldigen zich snel wanneer de huidbarriŤre verbroken wordt en vloeistofaanwezig is op de huid, waardoor symptomen verergeren, vooral bij jonge kinderen.


Reacties op dit artikel