Hoe kun je op een gezonde wijze afvallen?

 
Gepost op 18-01-2013 Door GabrielleNL Bekeken 1442 keer

Het is alweer 2013 en dus weer  tijd voor de goede voornemens. Één van de meeste voorkomende goede voornemen -je raadt het vast al- is: afvallen.  Maar hoe doe je dit op een verantwoordelijke en gezonde manier?


Op internet, televisie en in kranten zie je overal wel reclame met de zogenaamde 'perfecte' diëten. Dit kost alleen veel geld en levert eigenlijk niks op. Hieronder heb ik op een rijtje de belangrijkste dingen gezet als je effectief en op gezonde wijze wilt afvallen.

1. Drink 2 liter water per dag. Ons lichaam bestaat voor het grootste gedeelte uit water. Daarom is het belangrijk om voldoende water op een dag te nemen. Onder water valt thee, limonade enzovoorts. Ik raad je aan om vooral water en groene thee te drinken. In groene thee zitten veel gezonde voedingsstoffen. Als je nieuwsgierig bent welke positieve werking dit op je lichaam heeft Google dan eens 'groene thee'. Hierover vind je uitgebreide informatie.


2. Een half uur intensief bewegen. Beweging is enorm belangrijk en er wordt aangeraden om een half uur intensief te bewegen. Kijk voor meer informatie op: www.30minutenbewegen.nl

3. Pas je eetpatroon aan. De meeste mensen die willen afvallen eten ongezonde tussendoortjes en/ of slaan hun ontbijt over. Sla nooit je ontbijt over maar eet sowieso op drie vaste momenten op de dag.  Neem ook zoveel mogelijk producten met weinig vet. Volkorenbrood is heel gezond en daar raak je snel vol van. Probeer ook minder vlees te eten en eet meer vis. Eet elke dag een stuk fruit en genoeg groente. Probeer ook zoveel mogelijk  gevarieerd te eten.

4. De punten die ik hierboven heb beschreven vergen allemaal doorzettingsvermogen. Als je dat niet hebt dan wordt het afvallen ook niks. Dus zet door en ga de strijd tegen die overtollige kilo's aan!!

Ga vooral niet stoppen met eten, want dan kom je alleen maar aan. Je lichaam is dit namelijk niet gewend. Blijf gezond eten en beweeg voldoende.

HEEL VEEL SUCCES!


Reacties op dit artikel