Medicijnen online kopen? Wat zijn de risico's?

 
Gepost op 19-06-2013 Door harrie21 Bekeken 919 keer

Online medicijnen verkoop groeit
Steeds meer geneesmiddelen worden momenteel online aangeboden. Aangezien er veel namaak op de markt is, is het raadzaam dat u op een aantal belangrijke punten let indien u het online kopen van medicijnen overweegt. In dit artikel wordt ingegaan op hoe u counter-feit medicijnen kunt onderscheiden van reguliere middelen.

Het herkennen van online shops welke counter-feit (fake) medicijnen aanbieden is moeilijker dan u waarschijnlijk in eerste instantie zou verwachten. De webwinkels doen er alles aan om er zo betrouwbaar mogelijk uit te zien. Dat geldt niet alleen voor de webwinkels maar in belangrijke mate ook voor de middelen welke zij aanbieden. De online shops gebruiken reguliere betaalsystemen en zelfs valse keurmerken welke gebruikt worden lijken echt. Laat u niet misleiden door deze trucs! De uitstraling van een webshop zegt natuurlijk niets over de de mate van betrouwbaarheid van de webshop, dan wel de medicijnen.

Hoe controleer ik een webshop welke online medicijnen verkoopt?
Een betrouwbare webwinkel zorgt ervoor dat de echtheid eenvoudig gecontroleerd kan worden. In ieder geval de adresgegevens behoren op de website te zijn vermeld. Met de verstrekte gegevens kunt u eenvoudig via www.apotheek.nl of productniveau bijvoorbeeld Viagra kopen nagaan of de aanbieder een in Nederland gevestigde en officiële apotheek is. Indien de organisatie is opgenomen kunt u met een gerust hart online bestellen bij de webshop. Maar voordat u bestelt is het ook raadzaam de werking van het middel te onderzoeken zodat u niet onverhoopt het verkeerde geneesmiddel bestelt. Veel informatie vindt u op www.medicijnen.org. Veel geneesmiddelen zijn tegenwoordig zonder recept te verkrijgen. Een buitenlandse apotheek is natuurlijk lastiger te controleren. Een goede medicijnen webwinkel zal u nooit medicijnen leveren waarvoor een recept benodigd is wanneer u daar niet over beschikt. Voor een recept zult u eerst een huisarts moeten bezoeken.

Het onderscheid zelf beoordelen
Niet legale (counter-feit) medicijnen vormen een bedreiging voor de gezondheid. Deze middelen zijn vaak niet veilig. De geneesmiddelen:

  • bevatten giftige ingrediënten (zware metalen, arsenicum, chloorzuur, boorzuur of andere gevaarlijke stoffen)
  • er kunnen steengruis, meubelwas, verfstoffen, talkproducten en vele andere ingrediënten zijn toegevoegd welke er absoluut niet in thuis horen
  • medicijnen worden geproduceerd zonder de vereiste kwalificaties
  • vergunningen voor de fabricage van de medicijnen ontbreken
  • geneesmiddelen worden soms in onhygiënische omstandigheden gemaakt
  • bevatten veel te veel werkzame stoffen
  • bevatten te weinig werkzame stoffen
  • bevatten verkeerde (of zelfs helemaal geen werkzame bestanddelen)Meer informatie:
Op goede informatieve websites Meldpuntmedicijnen.nl of Medicijnen.org vindt u goede informatie over allerlei medicijnen en de werking van deze middelen. Welk geneesmiddel is voor u persoonlijk het beste te gebruiken. Welk middel is nodig bij welke klachten? Wat is de juiste dosering voor uw persoon specifiek? En dan als laatste indien u de medicijnen online gaat kopen: Waar bestelt u medicijnen veilig online? Veel informatieve en goede sites helpen u bij het verantwoordelijk kiezen voor zowel een juist medicijn en de juiste leverancier. Doe hiermee uw voordeel en bestel of koop niet zomaar medicijnen online!


Reacties op dit artikel