Het Grote Smoothies Boek

 
Gepost op 20-08-2013 Door Liselot Bekeken 893 keer

Het grote smoothies boekSmoothies, wie heeft er nog niet van gehoord?


Alleen al de naam zorgt voor een bepaalde sensatie in je mond, zeg het maar eens een aantal keren achter elkaar. De naam komt uiteraard uit het engels/amerikaans, smooth betekent glad.


Zeker op een warme dag, is het nuttigen van een smoothie uitermate plezierig, vooral ook omdat er heel erg veel verschillende smoothies zijn. Allerlei kleuren en smaken, samengesteld uit een enorme verscheidenheid aan producten. Daarnaast zijn ze vanwege het ontbreken van allerlei toegevoegde elementen die een smoothie een bepaalde kleur of een bepaalde levensduur moeten geven ook nog enorm gezond.

Juist hetontbreken van dergelijke stoffen, of liever gezegd het niet toevoegen ervan, zorgt ervoor dat een smoothie een eerlijk, uitermate gezond, en heel erg smakelijk alternatief is voor het zoveelste glas frisdrank of iets dergelijks.Wat is een smoothie nu eigenlijk precies?


Een smoothieis een drankje, lekker verfrissend, gemaakt op basis van fruit dat in de mixer wordt vermalen tot een soort van puree. Hier wordt wat ijsschaafsel aan toegevoegd, en eventueel wat banaan en een hoeveelheid yoghurt. In het geval dat er geen yoghurt aan toegevoegd wordt, spreken we meestal van een slushy.


Smoothies, een wereld aan smaken enmogelijkheden.


Dat er een grote verscheidenheid aan smaken is, dat weet iedereen. Zal de ene mens zich te buiten gaan aan bananensmaak, iemand anders kan maar niet genoeg krijgen van de heerlijke smaak van onze zomer koninkjes, de aardbei. Het mooie van een smoothie is dat iedereen juist datgene kan maken dat hij of zij het aller lekkerst vind. We weten allemaal dat fruit nu eenmaal per definitie gezond is voor een mens, we hebben er sowieso een bepaalde hoeveelheid van nodig om ons lichaam gezond en sterk te kunnen houden. Daarnaast zorgt fruit er ook voor dat we op een verantwoorde manier de hoeveelheid calorieën binnen krijgen die we als mens gewoon nodig hebben om de dingen te kunnen doen in ons dagelijks leven. Uiteraard heeft elk soort fruit weer bepaalde eigenschappen, en vanzelfsprekend ook zijn eigen smaak.
In het grote smoothies boek kunt u talloze voorbeelden vinden tussen het grote aanbod aan smoothies. Het maken er van, wat te gebruiken om de smoothies te kunnen maken die u het lekkerst vind, of juist degene die het meeste aan energie oplevert.


Smaken verschillen


Waren we in vroegere tijden altijd aangewezenop het fruit dat toevallig net in het seizoen was, vandaag de dag is dat totaal geen probleem meer. De wereld is de laatste jaren alsmaar kleiner geworden, wat het mogelijk maakte om producten te kunnen kopen die normaal gesproken niet verkrijgbaar waren in bepaalde tijden van het jaar. Tegenwoordig kunnen we de meest exotische fruitsoorten in principe het hele jaar door kopen.

Producten uit bijvoorbeeld Zuid-Amerika ofChina om maar wat voorbeelden te noemen, zijn het hele jaar door verkrijgbaar. We kunnen dus bijna ten alle tijden de smoothie, met de door ons zo gewaardeerde smaak en de hoeveelheid benodigde vitaminen binnen krijgen.Het grote gemak van een smoothie.Het is nog nooit zo makkelijk en lekker geweest om de vitaminen die wij dagelijks nodig hebben tot ons te kunnen nemen.  De tijddie we normaal nodig hebben om een appel, gevolgd door een banaan en eventueel wat druiven te nuttigen, is door de smoothie teruggebracht tot slechts een minuut!Het grote smoothies boek


Reacties op dit artikel