Snurken en slaapapneu - Wat doe je ertegen?

 
Gepost op 02-02-2013 Door Erik Waarden Bekeken 1016 keer

Vele mensen snurken, maar wat is snurken eigenlijk en heb je dan meteen apneu..? Hoe zit dat allemaal en welke middelen bestaan er tegen snurken? Als ik rook, snurk ik dan eerder? Snurken sportmensen ook?

Wat is slaapapneu?
Apneu is een medisch woord voor een ademstilstand van minimaal 10 seconden. Slaapapneu is een ademstilstand die tijdens het slapen voor komt. Heel veel mensen hebben last van een incidentele ademstilstand tijdens hun slaap, wanneer dit echter frequent per nacht voorkomt is er sprake van slaapapneu.

De gevolgen van slaapapneu kunnen zeker op lange termijn schadelijk zijn.
Over het algemeen is er sprake van een slechte slaapkwaliteit, mensen worden vaak moe en met hoofdpijn wakker.

Symptomen van slaapapneu
Vaak treedt slaapapneu op in combinatie met hard snurken. Als je daarbij ook vaak hoofdpijn hebt na het slapen, en overdag concentratiestoornissen kan er sprake zijn van slaapapneu.

Oorzaak slaapapneu
De oorzaak van lichte slaapapneu kan een anatomisch probleem zijn. Bijvoorbeeld een scheefgegroeid neustussenschot of poliep in de neus. Ook de huig dat zich in de mondholte/keel bevindt kan de boosdoener zijn. Hiervoor zijn chirurgische oplossingen.

CPAP apparaat
Bij zware slaapapneu - dit beoordeelt de KNO arts - kan een CPAP-apparaat de oplossing bieden. CPAP staat voor continuous positive air pressure en zorgt ervoor dat er een bepaalde druk binnen de luchtwegen blijft bestaan zodat er continue lucht doorheen kan stromen zonder obstructies.Voor meer informatie verwijs ik u graag door naar;
http://www.snurkentips.nl/


Reacties op dit artikel