Stinkende amandelen?

 
Gepost op 29-09-2014 Door aegoodiez Bekeken 1640 keer

<h1>amandelsteentjes voorkomen</h1>
Wanneer je zelf succesvol amandelsteentjes wilt voorkomen of verwijderen, zul je eerst goed moeten weten wat de oorzaken zijn. De medische benaming voor amandelsteentjes is tonsillitis. Tonsilstones verschijnen al gauw wanneer calciumzouten terecht komen in de crypten van je amandelen gecombineerd met voedselresten, neusslijm en bacteriën en uiteindelijk verkalkt tot stinkende steentjes, die vooral ver in je amandelen kunnen zitten, maar soms ook zichtbaar zijn in het bovenste gebied achterin je keel. Vooral calcium, maar ook magnesium en fosfor hebben een aandeel in tonsillitis. Normaal gesproken hebben ze een witte of gele kleur en een klein formaat. Heel soms kunnen ze ook uitgroeien tot grote korrels. Over het algemeen hebben veel mensen amandelsteentjes maar zijn ze niet bij iedereen duidelijk zichtbaar en zijn er veel mensen waarvan ze het bestaan van amandelsteentjes niet kennen.

<h2>Symptomen amandelstenen</h2>
Afhankelijk van hoe groot de amandelstenen zijn, kun je in sommige gevallen flink last van je keel krijgen. Toch is het ingewikkeld voor een arts om amandelstenen te detecteren en worden ze meestal pas gevonden via een CT scan. Andere mogelijke indicaties zijn het hebben van [font=Arial][url=[font=Arial]http://www.amandelsteentjes.nl/symptomen-amandelstenen/]stinkende amandelen[font=Arial][/url]  , slechte adem, moeite met slikken, metaalsmaak, veel witte aanslag op de tong, en in een enkel geval oorpijn. Amandelstenen komen  bij volwassenen frequenter voor dan bij kinderen.

<h2>Amandelsteentjes voorkomen</h2>

  • Wil je er zeker van zijn dat je nooit meer last ondervindt van tonsillitis dan kun je de amandelen laten verwijderen. Omdat dit voor volwassenen een pijnlijke ingreep is, zijn doktoren terughoudend.
  • [font=Arial][url=<font][font=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Amandelsteentjes voorkomen[/url] kan ook door na iedere maaltijd je tanden te poetsen. Poets elke dag, vooral \\\\\\\\\\\\\\\'s ochtends en voordat je naar bed gaat je tong schoon. Dit kun je goed schoon krijgen met bijvoorbeeld een Orabrush.
  • Bacteriën zitten al gauw tussen je tanden en op de plek waar tand en tandvlees elkaar tegenkomen. Poets dit bij voorkeur weg met oxygene tandpasta, hierin zitten zuurstoffen die de anäerobe bacterie vermorzelen, waardoor ze geen amandelstenen kunnen fabriceren. Van Oxyd8 heb je ook spoelingen en sprays.
  • Snuit je neus goed leeg en druppel met California Sinus Drops in ieder neusgat. Bacteriën in je neus verdwijnen en kunnen niet meer in je amandelen terechtkomen.
  • Verhoog het drinken van water en beperk het drinken van koolzuurhoudende dranken. Vooral de suikers hebben een aanzienlijke schuld bij het opbouwen van amandelstukjes.
  • Probeer waar je kunt, te stoppen met roken en het drinken van alcohol te vermijden. Van een droge mond krijg je al gauw tonsilstenen. 
  • Het eten van zuivel is belangrijk voor je botten, maar het is ook bekend dat het calcium hieruit de amandelsteentjes vormt. Zuivel stimuleert tevens slijmvorming, waarvan we ook weten dat door slijm tonsillitis sneller kan ontwikkelen. 


Reacties op dit artikel