Smoogly, knuffel met een boodschap

 
Gepost op 16-02-2015 Door Smoogly Bekeken 1138 keer

[font=\\\'Trebuchet MS\\\', Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Smoogly: een knuffel met een boodschap

[font=\\\'Trebuchet MS\\\', Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Daar is hij dan: Smoogly, een nieuwe knuffel. Wat is er zo speciaal aan deze knuffel? Smoogly heeft een boodschap. Zijn boodschap is dat het belangrijk is om meer groente en fruit te eten en daarnaast wil Smoogly ook de ouders op de hoogte brengen van de feiten en fabels over groente en fruit. Zo onderscheidt Smoogly zich van de andere knuffels op de markt.

[font=\\\'Trebuchet MS\\\', Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Waarom heeft Smoogly een boodschap? 
[font=\\\'Trebuchet MS\\\', Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Overgewicht komt steeds vaker voor in de maatschappij. Ongeveer 15 procent van de jongeren (2 tot 25 jaar) kampt met overgewicht. Bij 3 procent is sprake van ernstig overgewicht. Naarmate het inkomen in het huishouden lager is, neemt het aandeel met overgewicht toe. Zo heeft 19 procent van de jongeren in een huishouden in de laagste inkomensgroep overgewicht, tegenover 11 procent van de 2- tot 25-jarigen in de hoogste inkomensgroep. Ernstig overgewicht komt onder jongeren in de laagste inkomensklasse drie keer zo vaak voor als onder leeftijdsgenoten in de hoogste inkomensklasse.

[font=\\\'Trebuchet MS\\\', Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Smoogly is van plan om overgewicht al op jonge leeftijd aan te pakken, want uit onderzoek is gebleken dat 80 procent van kinderen die kampen met overgewicht, hier op volwassen leeftijd nog steeds last van heeft. Deze 80 procent blijft gewichtsproblemen houden. Dit kan uiteindelijk leiden tot maatschappelijke uitval.

[font=\\\'Trebuchet MS\\\', Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Hoe wilt Smoogly dit gaan doen?
[font=\\\'Trebuchet MS\\\', Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif] Smoogly wilt de kinderen stimuleren en de ouders onderwijzen over de belangen van gezonde voeding, met name groente en fruit op een speelse en educatieve manier. Hiermee hoopt Smoogly een begin te maken om overgewicht tegen te gaan en dat iedereen bewust word van de negatieve gevolgen van slechte voeding en de positieve effecten van gezonde voeding met name groente en fruit.

[font=\\\'Trebuchet MS\\\', Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Dit kan volgens Smoogly een begin zijn om het maatschappelijke probleem overgewicht stap voor stap aan te pakken bij de jeugd.

[font=\\\'Trebuchet MS\\\', Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Conclusie: Smoogly wil het maatschappelijke probleem overgewicht aanpakken door kinderen en ouders op een speelse en educatieve manier te informeren over de voordelen van gezonde voeding voornamelijk groente en fruit en begint hiermee bij de jeugd. Jong geleerd is oud gedaan. Help jij Smoogly mee aan een gezondere maatschappij?


[font=\\\'Trebuchet MS\\\', Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]


Reacties op dit artikel