Linkbuilding

 
Gepost op 24-06-2013 Door Nathanael Bekeken 822 keer

Linkbuilding is heel kort door de bocht het zoeken naar linkpartners voor jouw website. Op het moment dat een webmaster een linkje (a-href) plaats op zijn website naar de jouwe is er sprake van een backlink. Linkbuilding is niets anders dan het zorgen voor die backlinks. Linkbuilding is een onderdeel van SEO, deze term is een afkorting dat staat voor search-engine-optimalisation en vertelt ons niets anders dan dat een website wordt geoptimaliseerd voor zoekmachines.

Linkbuilding kan zoals met zoveel zaken, goed of slecht worden gedaan. Hierin wordt onderscheid gemaakt dus white-hat en blackhat SEO. White-hat seo is SEO + linkbuilding dat op een legale manier gebeurd. Dit betekent dat er bijvoorbeeld handmatig wordt gezocht naar linkpartners/backlinks, dat deze backlinks relevant, geschikt zijn en uiteraard een toegevoegde waarde hebben voor de bezoekers. Worden er massa's buitenlandse backlinks gekocht? Dan is er sprake van black-hat SEO.

Een ander voorbeeld van black-hat SEO is het over optimaliseren van je website en ervoor zorgen dat jouw belangrijkste keyword overmatig veel op de website voor komt. Vormen van spam is tevens een voorbeeld van black-hat SEO. Ga dus niet op zoek naar hoge pagerank weblogs om daar in een reactie jouw website te plaatsen, dit zal Google niet waarderen.

Wil je hoger in Google komen met jouw website? Dan dien je naast het normaal optimaliseren van je website (goede code, goede structuur, metatags etc) ook wat te doen aan linkbuilding.
Op Linkbuilding.nu vind je meer informatie over linkbuilding, SEO en website promotie.


Reacties op dit artikel