Wat is Pagerank?

 
Gepost op 07-02-2013 Door Roger Munster Bekeken 957 keer

Pagerank - Wat houdt de Google Pagerank in?
Google geeft vier keer per jaar een waardering aan vrijwel iedere website. Deze waardering bestaat uit een cijfer varierend tussen 0 en 10. Waarbij 10 geldt als absolute maximum. Dit getal wordt de pagerank genoemd.

Elke pagina heeft een eigen pagerank. Zo kan de beginpagina van je website een andere pagerank hebben dan een subpagina van je website. Grofweg kunnen we stellen dat de pagerank het cijfer illustreert dat Google geeft aan jouw webpagina. Hoe hoger de pagerank, des te waardevoller schat Google jouw website/pagina. Desondanks is het (helaas?) geen feit dat websites met een hoge pagerank altijd bovenaan de zoekresultaten staan.

Daar is dus iets vreemds aan de hand. Google waardeert jouw website en geeft het een cijfer. Dit zegt echter niets over de vindbaarheid van je website. Korte conclusie; een hoge pagerank zorgt niet automatisch voor meer bezoekers en een betere vindbaarheid.

Daarom raad ik je aan om je vooral te focussen op de content en de vindbaarheid van je website. Zorg ervoor dat de relevante doelgroep jouw website weet te vinden. Zorg voor up-to-date content en ververs deze regelmatig. Daarnaast doe je er goed aan om partnerschappen aan te gaan en goed te kijken waar je concurrent haar bezoekers vandaan haalt.

Hoe krijg je dan een hogere pagerank?
Linkbuilding speelt in dit verhaal een sleutelrol. Sowieso is linkbuilding een tweesnijdend zwaard. Door kwalitatieve linkbuilding zorg je ervoor dat jouw website zal stijgen in de zoekmachine-resultaten. Daarnaast zal een goede linkbuilding-techniek ervoor zorgen dat de pagerank van je pagina op termijn stijgt.

Linkbuilding bestaat voornamelijk uit het verzamelen van backlinks. Een backlink is een linkje op een andere website die verwijst naar jouw website. De beste backlinks voldoen aan onderstaande criteria:
- De backlink is geplaatst op een pagina met dezelfde taal als jouw pagina
- De backlink staat op een relevante pagina
- Jij verwijst niet naar de website waarop de backlink staat vermeld
- De pagerank van de pagina waarop de link is vermeld, heeft minimaal een pagerank van 2

Door veel backlinks te realiseren, die voldoen aan bovenstaande criteria, zorg je ervoor dat Google 'gelooft' dat jouw pagina iets te bieden heeft aan bezoekers. Vooral pagina's met een hoge pagerank wegen in deze beoordeling zwaar mee!

Kan ik linkbuilding ook uitbesteden?
Belangrijk is dat linkbuilding op een legale (white-hat) manier, en bij voorkeur handmatig plaatsvindt. Het beste is dat je zelf op zoek gaat naar kwalitatieve backlinks. Desondanks zijn er SEO bedrijven die gespecialiseerd zijn in linkbuilding. Ik heb zelf goede ervaringen met SEOResource.nl. Zijbieden transparante SEO pakketten aan die bestaan uit kwalitatieve backlinks. Ik was in het begin argwanend maar ik zag na het eerste professional pakket mijn website stijgen in de zoekresultaten. Achteraf kon ik door middel van het opgestuurde overzicht goed terugkijken welke backlinks waren gecreeërd.

Goedkope hoge pagerank backlinks
Wist je dat je al goedkoop aan Nederlandse pagerank 4 en pagerank 5 kunt komen?
Hieronder staan twee kwalitatieve Nederlands high-pr backlinks;
Goedkope PR5 backlink
Nederlandse hoge pagerank link


Reacties op dit artikel