CATEGORIEEN
- Auto en motor (20)
- Bedrijven (20)
- Communicatie (9)
- Computer (6)
- Erotiek (21)
- Financieel (22)
- Games (11)
- Gezondheid (51)
- Internet (37)
- Overige (28)
- Reizen (26)
- Schoonheid (7)
- Sport en hobby (13)
- Telecom (13)
- Televisie (2)
- Webmasters (13)
- Webshops (67)
- Woning (33)
- Zakelijk (18)
DE NIEUWSTE ARTIKELEN
ONZE PARTNERS
Dynamische prijzen mogelijk in horeca branche?
In Oktober begint er in Zuid-Limburg eenmerkwaardig experiment. Vanaf dan zullen een aantal restaurants namelijk starten met het toepassen van dynamische prijszetting. Voor de lezers die niet met dit fenomeen bekend zijn zal ik hier een korte introductie geven.
Dynamische prijszetting houdt in dat productenof diensten op verschillende tijdstippen verschillende prijzen kunnen hebben. Een van de bekendste voorbeelden zijn vliegmaatschappijen. Verschillende personen betalen een andere prijs voor dezelfde dienst. Na vliegmaatschappijen begon het fenomeen dynamische prijszetting ook langzaam door te dringen in de retail branche. Amazon is een van de grootste webwinkels ter wereld, en zij passen de prijzen van hun producten meerdere keren per dag aan. Natuurlijk niet handmatig. Het veranderen van de prijzen gebeurt op basis van slimme algoritmes (computermodellen) die menselijk gedrag proberen te doorgronden en op basis daarvan beslissingen nemen.
Dynamische prijszetting is dus niet helemaalnieuw. De meeste lezers zullen er dan ook al mee bekend zijn. Maar in de horeca branche? Op kleine schaal experimenteren hotels al met dynamische prijszetting. Kamers waar ze te lang mee blijven zitten worden voor een lagere prijs aangeboden.
Het bedrijf Fastpricing is een van de pioniersop dit gebied. Fastpricing wilt restaurants laten kennismaken met dit nieuwe fenomeen. Door op daluren en dagen waarop minder mensen uit eten gaan lagere prijzen te hanteren zorgt Fastpricing aan de ene kant voor een hogere winst voor restaurants en aan de andere kant voor een lagere prijs voor consumenten. Natuurlijk is de prijs niet elke dag lager, want dit zou natuurlijk nooit kunnen resulteren in een hogere winst. De prijs is alleen lager op momenten waarop het normaal gesproken minder druk is en waar het mogelijk is meer klanten te trekken door het geven van een kleine korting.
Helaas is Fastpricing vanaf Oktober nietmeteen in heel Nederland beschikbaar. Limburgers hebben geluk, want in restaurants in Heerlen zal het vanaf Oktober voor het eerst mogelijk zijn om uit eten te gaan en zelf invloed te hebben op de prijs die u betaald. Gerechten en zelfs complete menu’s worden dan net als op een effectenmarkt verhandeld. Bent u woonachtig in Limburg en wilt u weten of het mogelijk is om goedkoop uit eten te gaan? Neem dan snel eens een kijkje op de website van Fastpricing!
Reacties op dit artikel
