Studenten willen steeds meer

 
Gepost op 03-03-2013 Door GroenenMedia Bekeken 936 keer

WebNed:
Deze naam doet waarschijnlijk geen belletje rinkelen, maar de onderneming van Arslan wel. De beste man is namelijk oprichter en aandeelhouder van WebNed BV, een groeiende internet- en reclamebureau in Den Haag. Woon je in Den Haag of in de omgeving ? Dan is er een grote kans dat je Arslan/WebNed herkent.


Hobby?
Arslan(22) begon als 17-jarige met het ontwikkelen van websites voornamelijk in html. Als cms maakte hij gebruik van de welbekende WolfCMS & WordPress. Hij deed dit omdat hij het leuk vond, het was zijn hobby, eigenlijk nog steeds, alleen noemt hij het nu zijn werk. Toen hij uiteindelijk websites probeerde te bouwen en er ook aan wilde verdienen, is hij na enkele projecten er een beetje ingerold. Hij begon geld te verdienen met het verkopen van advertentieruimtes op zijn webwinkel waar hij tevens tweedehandse laptops verkocht.


Waar staat “webned”voor?
WebNed staat voor: Websites Nederland, ik heb hier de eerste drie letters van beide woorden gebruikt waardoor webned is ontstaan. Wanneer je webned hoort geeft het al een idee wat het bedrijf doet: het aanbieden van internetdiensten in de breedste zin van het woord.

[b]
Wat is de missie en hoeveel klanten heeft het bedrijf ?[/b]
Missie van webned is  het starten van een succesvolle internetonderneming om zo toegevoegde waarde te kunnen aanbieden aan bezoekers en klanten. Webned heeft momenteel 6000 tevreden klanten.

[b]
Hoe kunnen we webned het beste omschrijven?
[/b]creatief, innovatief, persoonlijk en doelgericht.

[b]
Wat verdienen jullie nu gemiddeld per maand?[/b]
Wat wij nu gemiddeld per maand verdienen wil ik niet openbaar maken. Het loopt goed en we zijn er trots op. We proberen zoveel mogelijk te investeren in ons zelf. We hebben zo’n beetje de hele Apple Store hier staan. Afgelopen jaar hebben we bijvoorbeeld een beurs gehad wat ons zo’n 12500 euro kost. We proberen ons zelf ook te promoten denk bijv. aan adverteren op het internet en sponsoring van amateur voetbalclubs. 

Wat is de slechtste beslissing die je afgelopen jaar hebt genomen?Nou dat is teveel om op te noemen, nee grapje. De slechtste beslissing die ik de afgelopen jaar hebt genomen was ontwikkelen/investeren in een social networking project. ontwikkeling duurde 1,5 jaar, nadat het online was stroomde de leden binnen. Op een gegeven moment denk je \"het gaat de goede kant op\" maar de maandelijkse kosten was hoger dan de inkomen. Na 4 maanden wilde ik de stekker uittrekken, maar een bedrijf maakte kenbaar geinteresseerd te zijn in dit project, dus heb ik verkocht.

Heb je met het verkoop van het project de investering kunnen terugverdienen ?
Nee, eerlijk gezegd heb ik deels terugverdiend zo een 35% van de kosten. Maar dit hoort erbij, geen enkel ondernemer zal altijd winst maken, het is de vraag \"hoe snel ben je wakker\" tijdens een mislukte project.


Kunt u wat meervertellen over het cultuur van webned?
Wij hebben een bijzondere bedrijfscultuur. 
Er zijn weinig bedrijven waar zoveel collega’s ook vrienden zijn. Dat is onze kracht. Omdat je voor vrienden alleen het beste wilt. Omdat we het samen beter weten dan alleen. Omdat je tegen je vrienden gewoon de waarheid vertelt. Omdat we de beste ideeën soms buiten werktijd bedenken en omdat het gewoon leuk is.

We zijn altijd kritisch, willen altijd meer. We meten, experimenteren, trekken onderbouwde conclusies. Die instelling maakt ons uniek. Veel mensen jatten onze ideeën en de manier hoe wij werken. Maar onze cultuur, creativiteit en flexibiliteit zijn door niemand te kopiëren.
We zijn inmiddels gegroeid tot één van de grootste internetbureau van Zuid-Holland. Velen denken dat we nu rustig aan doen en tevreden achterover leunen, maar we zien de groei van webned en de marktpositie als een aanmoediging om het nog beter tedoen.


Heb je advies voorstudenten die een eigen bedrijf willen starten?
Start je eigen bedrijf door wat je leuk vindt en stop niet met studeren. Voor je gaat beginnen met het oprichten van jouw onderneming denk eerst goed na wat je wilt gaan doen, denk niet aan geld. Geld is niet alles, je moet plezier in je werk hebben. Ik zie steeds meer mensen denken dat het lekker verdienen is als je een bedrijf hebt, dat valt reuze mee. Als ondernemer heb je veel te verliezen door bijv. de verkeerde beslissing te gaan nemen. De risico’s  die je elke keer tegenkomt, moet je nou wel investeren of moet je juist niet gaan investeren? Investeer je niet, is de kans groot dat je een grote kans voorbij laat gaan, investeer je wel is de kans groot dat ja veel kunt verliezen. Je moet echt durven, want ondernemen is risico’s nemen, anders ben je geen ondernemer. 


Het leven is een strijd die elke dag opnieuw veroverd moet worden. Opgeven is geen optie als je succesvol wilt zijn. "Ondernemen moet je passie zijn en werken je  levenslust”.


Bedrijfsgegevens:

WebNed BV
Viaductweg 50
2525KL  Den Haag
e. [email=info@webned.net]info@webned.net[/email]
w. www.webned.netAuteur: Kimberley Groenenveld


Reacties op dit artikel