Is een Siberische husky een sociale hond?

 
Gepost op 14-03-2013 Door Max24 Bekeken 1657 keer

Siberische Husky’s zijn grote, sterke honden met een dikke vacht. Ze kunnen dan ook goed tegen de kou en werden vroeger veel gebruikt als sledehonden. De Siberische Husky heeft vriendelijke ogen en is erg populair als huisdier. Steeds meer mensen nemen een Husky om hen gezelschap te houden. De Siberische Husky staat bekend als een sociale hond, maar hoe sociaal is deze sledehond eigenlijk?


Sociale hond tegenover dieren

Siberische Husky’s zijn kuddedieren en gaan dan ook goed met hun soortgenoten om. Ze houden niet van alleen zijn en het wordt dan ook aangeraden om twee of meer Husky’s tegelijkertijd te kopen. Als u slechts één Husky aanschaft, kan het namelijk zijn dat hij eenzaam en destructief wordt.

Een Siberische Husky is geen sociale hond tegenover andere dieren. Hij heeft namelijk een groot jachtinstinct, waardoor hij katten, konijnen en andere huisdieren op zal jagen, verwonden of zelfs doden. Soms kunt u een Husky wel leren om met andere dieren om te gaan, maar vaak zult hier dan al mee moeten beginnen als ze nog pup zijn.

Sociale hond tegenover mensen

Een Siberische Husky is zeker een sociale hond tegenover mensen. Ze zijn tegen iedereen vriendelijk en blaffen dan ook weinig. Daarnaast is hij ook heel tolerant. Het is dan ook een erg leuke hond voor kinderen. Het nadeel van deze sociale kant is dat een Husky geen goede waakhond is. In de meeste gevallen zal hij vrienden willen worden met een inbreker, waardoor hij niet zal blaffen of de inbreker zal bijten.

Waarmee moet u rekening houden bij het kopen van een Husky?

Op internet ziet u een advertentie van een mooie Syberische Husky. U neemt contact op met de verkoper en u besluit om de hond te kopen. Een paar dagen na aankoop merkt u dat de Husky ziek begint te worden. U gaat met hem naar de dierenarts, maar de arts kan niets meer voor u doen en u moet de hond laten inslapen. Inmiddels heeft u een hoop geld uitgegeven aan de aankoop van de hond en u heeft de kosten van de huisarts moeten betalen. Daarnaast is het voor u en eventuele gezinsleden helemaal niet leuk dat de nieuwe hond overlijdt. Deze situatie wilt u natuurlijk het liefst voorkomen. Daarom is het van belang om met een aantal dingen rekening te houden bij het kopen van een Siberische Husky

Veel handelaars verkopen enkel honden voor het geld en denken totaal niet aan de honden zelf. Zij specialiseren zich meestal niet in bepaalde rassen en geven niets om het welzijn van de dieren. De honden worden dan ook slecht verzorgd en kunnen hierdoor snel ziek worden. Deze handelaars worden ook wel broodfokkers genoemd. Om een miskoop te voorkomen kunt u uw Husky het beste kopen bij een erkende fokker. Sommige mensen kopen hun hond toch liever via internet. Dan moet u goed letten op de informatie die in de advertentie staat. Bestudeer de informatie en de foto´s van de hond en let ook op de aanschafprijs en de contactgegevens van de verkoper. 


Reacties op dit artikel