Welke bloemen kun je tegemoetzien in de lente

 
Gepost op 14-03-2013 Door bloemenbes Bekeken 1395 keer

Meer dan welk jaargetijde ook wordt de lente geassocieerd met bloemen. Alhoewel bloemen het hele jaar door bloeien, ook in de koude winter en de droge zomer, bloeien er meer bloemen in het voorjaar. Legio van deze bloemen zijn te vinden bij Bloementotaal
gedurende dit jaargetijde. Hier volgen een paar bekende voorjaarsbloemen, met waar ze groeien en wat ze betekenen.

Fresia
Ook een populaire lente plant en heeft een elegante vorm die langdurige mooi blijft in een vaas, en is bijgevolg een heel gebruikelijk presentje. Deze bloem is afkomstig uit Zuid-Afrika en wordt mondiaal geteeld als snijbloem en beschikbaar in meerdere kleuren zoals rood, paars, wit, geel, oranje en roze, ook zijn er nog meer mooie lentekleuren.

Begonia
Verkrijgbaar in een ruim scala van kleuren, is de begonia heel gangbaar als kamerplant. Er groeien grote bloemen aan deze plant met opzichtige bloemblaadjes, hoofdzakelijk in de kleuren wit, paars, rood en mauve.

Narcissen
Deze bloem komt in ruime mate voor in de lente en behoort dan ook tot de favorieten voor veel mensen. Deze bloem heeft een speciale plek in het Engels platteland, maar wordt gekweekt over de hele aardbol. Narcissen worden ook wel aangeduid als Narcissus, de op zijn eigen spiegeling verkikkerd geworden god uit de Griekse oudheid, wier lot werd bezegeld omdat de andere goden hem veranderde in een bloem.

Azalea
De Azalea plant behoort tot het geslacht van de Alpenroosje, en het verschil tussen Rododendrons en azalea's is dan ook gering, ze verschillen enkel in formaat en ontwikkeling. Azalea planten vormen één bloem aan iedere steel. Azalea's heb je in verscheidene kleurtjes zoals karmozijn, geel, rood, wit en roze. Er bestaan zowel groenblijvende als bladverliezende planten, ofschoon de 1e meer tekenend is voor de Rododendron en de laatste voor de Azalea plant.


Paradijsvogelbloem
Deze plant staat ook bekend als Strelitzia, en hij produceert een mysterieuze exotische bloem met prachtige levendige kleurtjes, zoals oranje, geel, blauw en wit. Ze bloeien van september tot en met mei en zijn afkomstig uit Zuid-Afrika. Het kreeg daar zijn naam 'Birds of Paradise' door zijn opvallende vertoon, zoals een vogel in vlucht. Vandaag de dag zijn de paradijsvogels ideaal om in tropische boeketten te verwerken.

Krokussen
Als zijnde een typische lentebloem, is de krokus het haantje de voorste onder de lente planten. Krokussen heb je in blauw, geel, wit en saffraan. Symbolisch gezien vertegenwoordigt de crocus jeugd en plezier. Het woord crocus betekent Saffraan in het Latijn, en indien gedroogd, wordt de stijl van deze plant als kruid gebruikt.

Door hun vrolijke kleuren zorgen lente bloemen voor blijdschap en een gevoel van warmte. Ze zijn boodschappers van warmte, blijdschap, liefde en zorg. Jaargetijde bloemen bestellen kunt u als geschenk voor verjaardagen, diploma-uitreikingen, Moederdag viering, Pasen en huwelijken. Ze maken ook verleidelijk tafelstukken of bruidsboeketten. Bij verscheidene internet bloemisten kunt u terecht om verse lente bloemen te bestellen, zo haalt u ook wat zon in huis.
Klik hier voor onze website


Reacties op dit artikel