Vergeet papier en houd het fotoalbum digitaal!

 
Gepost op 18-01-2013 Door Verschoore Bekeken 853 keer

Vergeet papier en houd het fotoalbum digitaal!

Met de komst van tablets en digitale camera’s, gebeurt het steeds minder dat mensen op een regenachtige zondagmiddag foto’s gaan inplakken. Waarom zou je ook: de foto’s kan je tegenwoordig zo vanaf een schermpje bekijken. Men kiest er steeds vaker voor om het fotoalbum digitaal te maken, en ook zo te houden.

 

Voordelen van een digitaal fotoalbum

Wat zijn de voordelen van een digitaal fotoalbum? In de eerste plaats is de kwaliteit vaak veel beter: er hoeft niks geprint te worden en de resolutie blijft derhalve hetzelfde. Ook scheelt het uiteraard veel in de kosten: meestal is het slechts een kwestie van een programmaatje downloaden en je draait zo een heel album in elkaar. Verder ziet het er natuurlijk ook veel strakker uit: vergeet vieze lijmresten en scheefgeplakte foto’s, via de digitale weg kan je de lay out netjes en zorgvuldig afgestemd maken. Ook is een digitaal fotoalbum veel beter voor het milieu, want het papier en de inkt worden zo bespaard.

 

Showtime

Wanneer het album eenmaal gemaakt is, is het natuurlijk welleuk om de foto’s ook aan anderen te kunnen tonen. Ook hiervoor zijn media als tablets, smartphones, laptops, televisies, pc’s uiterst geschikt: de meeste media beschikken over de zogenaamde “diavoorstelling” functie, waarmee je album het hele scherm beslaat. Zo kunnen kennissen, vrienden en familie de foto’s goed bekijken. Eventueel kan je in het digitale fotoalbum zelfs een begeleidend muziekje of filmpjes verwerken. Zo maak je het album nog interessanter om naar te kijken. De mogelijkheden zijn eindeloos, het is slechts een kwestie van proberen!

(aantal woorden incl kopjes: 264 , waarvan 6 het key word(fotoalbum), percentage key word 2,3%)


Reacties op dit artikel