Hoe overleef ik mijn eerste werkdag?

 
Gepost op 11-02-2013 Door johan72 Bekeken 1074 keer

overleef ik mijn eerste werkdag?

Na afsluiting van je loopbaanbegeleiding is daar dan de eerste werkdag.
De eerste werkdag is altijd spannend. Wanneer  je een nieuwe job hebt gekregen bij een ander bedrijf op een andere locatie, is het altijd even wennen. Je krijgt nieuwe collega\\\'s, een nieuwe werkplek, en een nieuwe  werkgever. Dus is het belangrijk voor jezelf om een goede voorbereiding te verzorgen.

Neem de nacht voor je werkdag genoeg slaap, zodat je goed uitgerust aan deze dag kunt beginnen. Wordt je dan \\\'s morgens wakker, dan voel je je goed en dan ga je op weg naar je werk: spannend!  Neem de tijd en vertrek ruim van te voren, want te laat komen op je eerste werkdag, dat maakt geen goede indruk.  Zorg dat je de naar je nieuwe werk kent, en zet het adres in de adressenlijst van je GPS. Als je er neem dan het initiatief in het voorstellen aan je collega\\\'s en socialiseer. Het is fijn als je een goede band hebt met je collega\\\'s, dat maakt je werk veel aangenamer. Maak ook een praatje met je baas, want een slechte relatie met hem/haar is helemaal niet goed voor jouw mogelijkheden.

Toon op je eerste werkdag dat je enthousiast bent en neem het initiatief bij het oppakken van het werk. Dan weet de baas dat het goed zit en zal jou gaan vertrouwen. Wanneer de werkzaamheden nieuw voor je zijn, gun jezelf dan de tijd om het onder de knie te krijgen. Stel jezelf dus niet meteen te hoge eisen.  Na een tijd gaat het werk als vanzelf, dan heb je weer meer ervaring. Maar de eerste werkdag zal je nog niet alles weten. Durf dan ook gerust dingen aan je collega\\\'s te vragen. Zij werken hier al langer, dus ze weten jemeer over de werkzaamheden en over het bedrijf zelf. Je leert veel van je collega\\\'s. Durf dan ook bij je collega\\\'s af te kijken hoe zij het doen. Dat is helemaal niet erg, zeker niet in het begin. Wees enthousiast en positief, je kunt dus beter maar niet gaan lopen zeuren op je eerste werkdag. Gebruik deze  loopbaantips zal je eerste werkdag goed verlopen.


Reacties op dit artikel