Schoolreizen blijven ondanks crisis populair

 
Gepost op 05-04-2013 Door dennis36 Bekeken 858 keer

Sinds een aantal jaren is de crisis neergestreken in Nederland en massaal houden Nederlanders de hand op de knip. Zo wordt er bezuinigd op allerlei luxegoederen als een nieuwe auto, keuken en meer. Ook bedrijven en overheidsinstellingen ontkomen niet aan de verplichte bezuinigingen. Het is voor de overheid niet de vraag of er moet worden bezuinigd, maar juist op welke facetten van de begroting kan worden bezuinigd. Zo is het onderwijs een tak waar ook op dient te worden bezuinigd. Teruglopende subsidies zorgen ervoor dat scholen dienen te bezuinigen op wat het paradepaard van veel scholen is, namelijk de schoolreizen. Maar ondanks dat de bezuinigingen in het onderwijs wel van kracht zijn, blijven [url=http://www.excaliburtours.nl]schoolreizen[/url] nog steeds immens populair.


Een belangrijke reden waarom schoolreizen niet aan populariteit lijken te verliezen is doordat scholen hun reizen beter inplannen dan voorheen. In het verleden werden vaak de hoogtij vakantieperioden geselecteerd om schoolreizen in te plannen. Dit omdat het qua lesrooster beter uitkwam en het ook in de lijn der verwachting lag om het in deze periode in te plannen. Doordat scholen meer flexibel zijn geworden en ook steeds kritischer zijn gaan kijken naar het aanbod van de aanwezige reizen kunnen schoolreizen tegen lagere tarieven doorgang vinden. Juist dat zorgt ervoor dat scholen, ondanks de huidige economische crisis, niet bezuinigen op schoolreizen.


Buiten het hoogseizoen om zijn er namelijk tal van accommodaties beschikbaar welke zeer scherp geprijsd zijn. Bovendien is de omgeving waarin scholen zich dan bevinden ook rustiger, waardoor meer verantwoord kan worden genoten van de geplande schoolreis. Zo kunnen ook de leerlingen van nu genieten van een verdiende schoolreis.


Reacties op dit artikel