Caribische Parels

 
Gepost op 20-01-2013 Door brbrbr Bekeken 942 keer

Het is hartje  winter in Nederland en terwijl een groot deel geniet van de ijspret zijn er voldoende mensen die hard nadenken hoe ze aan de winter kunnen ontspannen naar warmere oorden. Het Caribisch gebied is ook in deze tijd van het jaar een heerlijke bestemming.
Onderstaand een drietal parels waar het massatoerisme nog geen voet aan de grond heeft. Ze liggen wat meer afgelegen en zijn wat moeilijker te bereiken maar niettemin zeker de moeite waard.

Eleuthera, Bahama's


De Bahama's zijn bij Nederlandse vakantiegangers niet zo gangbaar.  Maar het afgelegen en idyllische gelegen Eleuthera, slechts drie kilometer lang, is ook bij de Britten en Amerikanen weinig bekend. Eleuthera is bekend om zijn roze zandstranden en kliffen aan zee. Bezoek zeker het Lighthouse Beach, op het meest zuidelijke punt van de eilanden. Hier ligt ook het oudste nationale park van de Bahama's het Leon Levy Native Plant Preserve.

Culebra, Puerto Rico

Vanaf het vasteland,Fajardo,   is het nog eens 90 minuten met de veerboot naar Culebra. Het meer authentieke en landelijke eiland in vergelijking tot buureiland Vieques. Hier lopen de wilde paarden gewoon nog langs de kant van de weg. Maar ook hier topstranden.


saba

De kleinste gemeente van Nederland, even ten zuiden van St. Maarten gelegen. Saba heeft slechts een zandstrand maar maakt voor zijn gebrek aan zandstranden meer dan goed met prachtige rotsformaties. Er heen! Voordat iedereen gaat.


Reacties op dit artikel