Overgewaaid uit Japan: de Big Green Egg barbecue

 
Gepost op 22-02-2013 Door barbecue Bekeken 1655 keer

Wanneer de temperaturen weer omhoog gaan en de avonden warmen zwoel worden, gaat er niks boven buiten eten. Vooral barbecuen geeft een ultiem zomergevoel: buiten het eten bereiden en onder het genot van een wijntje genieten van de etenslucht die van de barbecue afkomt. Er zijn veel soorten en types barbecue en één daarvan is de Big Green Egg barbecue. Waar komt deze barbecue vandaan en wat doet het?
 
Geschiedenis van deBig Green Egg barbecue
De [font=Arial]Big Green Egg barbecue is een op houtskool gestookte steenoven en grill. Het idee van de Big Green Egg barbecue is gebaseerd op een Aziatisch ontwerp van een klei-oven, dat al meer dan 3000 jaar oud is. Een dergelijke klei-oven noemt men in het Japans een ‘Kamado’ en wordt al eeuwenlang in Japan gebruikt bij het bereiden van voedsel. Kort na de WOII waren duizenden Amerikanen gelegerd in Japan. De Amerikaanse soldaten zagen in de klei-oven een barbecue en namen hem mee naar huis, naar de Verenigde Staten. Zo werd de Big Green Egg barbecue geïntroduceerd in de Westerse wereld.

 
Wat kan de barbecue?
Uniek aan de Big Green Egg barbecue is, dat u er niet alleen mee kunt barbecuen, maar hem ook kunt gebruiken voor het bakken, braden, koken, roken en grillen van allerlei soorten voedsel. De mogelijkheden zijn eindeloos en daarom zou het zomaar kunnen dat u zelfs in de winter gebruik wil maken van dit praktische apparaat! Er zijn vijf types van de barbecue, die allemaal houtskool gestookt zijn en uiteraard even veilig en eenvoudig in gebruik. Het speciaal door de NASA ontwikkelde keramiek in combinatie met het Big Green Egg concept, maakt de barbecue uniek in zijn soort.


Reacties op dit artikel