Ontspannen tijdens tafelvoetbal

 
Gepost op 02-02-2015 Door qualitygames Bekeken 1138 keer

Als je in Nederland of België het woord tafelvoetbal zegt dan zal je altijd wel een hele hoop reacties krijgen van mannen of vrouwen die dit vroeger in hun jeugdjaren hebben gespeeld.
Het is een heel bekend spel dat na WOII enorm populair is geworden. De tafels zelf zie je her en der opduiken in café's, jeugdcentra, kantine's van de voetbal en ga zo maar door. Als je 5 café's bezoekt zal je er zeker wel een tegenkomen.

Het is zelf enorm populair onder de studenten, ze gaan dan onder de middag of na hun lesuren enkel potjes spelen onder elkaar. Als recreanten is het niet altijd even makkelijk spelen echter oefening baart kunt en wie weet zal je ooit wel op een hoger niveau spelen.

Competitie ?
Tafelvoetbal is een sport waar zowel nationale als internationale competities en tornooien in worden gehouden. In Nederland is dit nog net iets bekender dan in België maar daar is het ook aan een opmars bezig.

Wanneer je echt op topniveau speelt kan je hier zelf ook aardig wat mee bijverdienen. Er zijn wekelijks wel ergens regionale tornooien waarbij je je concurrenten het zwijgen moet opleggen.

Professionele tafel ?
Wat ik je al direct kan meegeven is dat elk land een andere tafelvoetbal heeft als nationale tafelvoetbal tafel. Hierdoor krijg je altijd een thuisvoordeel maar dit geldt uiteraard in twee richtingen.

Een tafelvoetbal zelf is redelijk duur om aan te kopen, je hebt altijd wel thuismodellen maar deze zijn toch steeds prijzig. In vele gevallen worden deze gratis geplaatst door exploitanten waarbij de eigenaar dan een vergoeding in procenten krijgt.

Wanneer je veel op een tafel speelt dan komt er regelmatig slijtage voor het is dan zeker ook aan te raden om je tafelvoetbal onderdelen met regelmaat te controleren en indien nodig te vervangen.


Reacties op dit artikel