De historie van de GSM

 
Gepost op 28-03-2013 Door hans de waard Bekeken 667 keer

Gedurende het verleden had je volop verscheidene gsmís en deze lijken bijnaniet op de mobieltjes van nou. Een handvol consumenten hadden een mobiele telefoon maar niemand was er echt mee bezig.


In de jaren negentig kwam ginder plotsklaps vormverandering in toen erovervloedig reclame werd gemaakt.De nog vreemde telefoon werd volkomen snel gevierd bij de massa.

De gsmís die toen in de zaak lagen waren nog bijna niet zo bruikbaar als de gsmísvan nou.Het woord internet was bovendien niet zo groot als nu en het was toen in de mode om een zo klein mogelijke telefoon te bezitten.


Nu is dat bepaald verschillend want nou is het zo, hoe groter hoe beter.Doorde jaren heen zijn de mobiele telefoons veranderd.Op het gebied van techniek gaat het heel keurig met de gsmís en er worden elke maand wel nieuwe zaken uitgevonden.


De nieuwe telecom modellen knallen uit de aardbodem en de ene telefoon isnog nauwelijks te koop en de ander is weder gepresenteerd door een beroemd bedrijf.De benaming telefoon is ook niet meer van deze periode want ze worden nu smartphones genoemd.Zoals het genoemde woord al zegt is de telefoon een intelligent apparaat.


Deze mobiele telefoon kan heel wat diverse zaken b.v. internet, e-mail, diversemooie spellen tonen en heel wat meer.De gsmís die hedendaags worden uitgebracht zijn bovendien sneller dan een dergelijke computer.Ook is de omvang van het scherm erg veranderd want die is een stuk groter geworden.


Het enige voordeel van de wat oudere gsmís is dat deze gsmís een stuk minder makkelijk stuk gingen.Heel wat aanbieders van gsmís bieden ook een speciale verzekering aan waardoor je een nieuwe telefoon krijgt wanneer deze aan gruzels gaat of is ontvreemd. En dat is erg handig wanneer je een mobiel abonnement hebt afgesloten.


Reacties op dit artikel