Internet sim only abonnement

 
Gepost op 27-02-2013 Door mgim Bekeken 883 keer

Doorgaans heeft een normaal sim only abonnement alleen belminuten en een aantal sms. Je hebt echter een aantal MB’s nodig wanneer je internet gebruikt op je mobiele telefoon. Een internet sim only abonnement heeft een extra bundel voor intenet of internet zit er bij inbegrepen. Er worden tegenwoordig steeds meer sim only’s aangeboden waarbij een vast aantal MB zit. Je kunt een app installeren op je mobiele telefoon die het gebruik van mb’s meet wanneer je wilt weten hoeveel internet mb’s je benodigd bent. Het is in het toestel zelf te vinden op sommige gsm's. Doorgaans kun je ook een internet bundel afsluiten bij een bestaand sim only abonnement.

Sim only aanbieders
T-Mobile, Vodafone en KPN vertegenwoordigen in Nederland de drie telecom netwerken. Alle telecomaanbieders in Nederland gebruiken deze netwerken. De telecomaanbieders die gebruik maken van een netwerk van een telecomaanbieders worden MVNO’s genoemd. Deze MVNO’s hebben eigen beltarieven en service en opereren onafhankelijk. Youfone, dat het Vodafone netwerk gebruikt is een goed voorbeeld van een MVNO. Alhoewel er verscheidene telecomaanbieders gebruik maken van hetzelfde netwerk kunnen de tarieven erg uiteenlopen.

Simlock
Voordat je een sim only abonnement koopt moet je zeker weten dat je mobiele telefoon simlockvrij is. Wanneer de mobiele telefoon niet simlockvrij is dan is het niet mogelijk om de simkaart in gebruik te nemen. Wanneer de mobiele telefoon al hetzelfde netwerk gebruikt als de sim only dan is de simlock niet werkend. Wanneer de mobiele telefoon ouder is dan twaalf maand dan kun je de mobiele telefoon simlockvrij laten maken door de telecomaanbieder. Je moet alleen maar te bellen met de telecomaanbieder daarvoor.


Reacties op dit artikel