Ultra HD - Ultra High Definition - Wat is het?

 
Gepost op 26-01-2013 Door Televisiefreak Bekeken 1344 keer

In het jaar 2012 kwamen volop televisies op de markt die Full HD beelden uit konden zenden. Full HD houdt in dat een televisie beelden kan tonen met een resolutie van minimaal 1920x1080 pixels. Deze resolutie is uitermate scherp en gedetailleerd. Nog dit jaar doen fabrikanten daar een schepje bovenop, door het aanbieden van Ultra High Definition televisies.

Ultra High Definition heeft een gemiddelde resolutie van; 3840x2160 pixels.
Een ongelooflijk groot verschil in vergelijking met het op dit moment gangbare Full HD. Critici wijzen erop dat het verschil tussen full hd en ultra hd niet te onderscheiden is voor het menselijk oog.

Op dit moment is een ultra HD televisie voor de normale burger nog onbetaalbaar. Er komen dit jaar modellen uit die voor ongeveer 6000 euro over de toonbank zullen gaan. Daarnaast is het raadzaam voorlopig nog te wachten met het kopen van een ultra HD televisie. De gangbare formaat waarin films en series worden uitgezonden en uitgebracht is de komende jaren gewoon Full HD. Dit houdt dus in dat uw huidige televisie - mits deze Full HD ondersteund - voorlopig nog enkele jaren mee kan!


Reacties op dit artikel