De Google Disavow-tool en Pagerank

 
Gepost op 14-01-2013 Door Erik Waarden Bekeken 1149 keer

Heeft jouw website een Google penalty gehad, of ben je sinds de pinquin update drastisch gezakt in de zoekresultaten? Dan merk je dit al snel in het aantal bezoekers op je website. De meest waarschijnlijke reden dat het jou is overkomen is doordat je een slecht backlinkprofiel hebt. Wellicht heb je gebruik gemaakt van black-hat SEO, of heeft je concurrent jouw website op spam-websites gezet.

Google heeft een tool ontwikkeld om van slechte backlinks af te komen. De zogenaamde disavow-tool van Google biedt jou de gelegenheid bepaalde backlinks te negeren. Google zal deze links dan niet meer meetellen alszijnde backlink in je backlinkprofiel.

Staat jouw website dus op een internationale website die totaal geen affiniteit heeft met het onderwerp van jouw website, dan kun je met de Disavow-tool deze backlink niet verwijderen maar er wel voor zorgen dat Google deze link niet meer mee zal nemen in de beoordeling van je backlinkprofiel.

De tool is hieronder beschikbaar en is onderdeel van de Webmasterhulpprogramma\'s van Google:
https://www.google.com/webmasters/tools/disavow-links-main

Wat is pagerank?
Pagerank is de waardering die Google afgeeft aan jouw website. De waardering wordt aangeduid door een getal van 0 tot 10. Een pas opgezette website begint met een pagerank van N/A, dit houdt in dat het nog geen waardering heeft gehad. Zodra Google de website heeft geindexeerd


Reacties op dit artikel