TieCentre.nl Stropdassen & accessoires

 
Gepost op 08-03-2013 Door Centreshops.nl Bekeken 830 keer

[b]Stropdassen – Over dejuiste stropdas en stropdas strikken

[/b]Stropdassen komen in allerlei,kleuren, maten en stoffen en zijn ook nog eens op vele verschillende manier te strikken. Hoe maak je nu een keuze voor de juiste stropdas en knoop? Wij adviseren je graag!

[b]De juiste stropdas
[/b]Stropdassen worden van allerlei materialen gemaakt: leer, wol, katoen alleskomt voorbij. Vaak is een stropdas echter van zijde gemaakt, zoals onze [font=Arial]Pelucio stropdassen,omdat dit over het algemeen de beste kwaliteit heeft. Wanneer je een stropdas normaal gebruikt zal deze weinig slijtage ondervinden en kan de stropdas, mits goed onderhouden, jaren mee gaan. Om die reden is het belangrijk de juiste keuze te maken als het gaat om een nieuwe stropdas. 

Aanschaf van een stropdas
Tip 1
Houd bij de aanschaf van een stropdas rekening met de lengte en breedte vande stropdas. Zorg dat deze past bij jouw postuur.
Tip 2
Als je mee wilt in de trends houd er dan wel rekening mee dat het past bij je verdere outfit. Beperk je tot maximaal 2 patronen in één outfit.
Tip 3
Het beste is om het overhemd waarbij je een nieuwe stropdas wilt erbij te houden. Ze moeten elkaar namelijk versterken en niet tegenwerken.
Tip 4
Houd bij de aanschaf van jouw stropdas rekening met de kraag van jouw overhemd. Grofweg kun je drie soorten kragen onderscheiden: Turndown, Widespread en Buttondown. Bij een turndown kies je liever voor een minder volle stropdas, in tegenstelling tot bij een widespread.

[b]Je stropdas strikken
[/b]Heb je een mooie stropdas gevonden dan is het zaak een knoop te kiezen diede stropdas goed tot zijn recht laat komen. De knoop die je kiest hangt af van de volgende facetten:

- De dikte van de stropdas: Hoe dikker de stof van de stropdas, hoe dikker de knoop uiteindelijk zal worden.
- Het soort kraag van je overhemd, zoals eerder aangegeven.
- Lichaamsbouw: Als je een brede kaaklijn hebt is het beter om te kiezen voor een volle brede knoop, want een smalle knoop doet jouw kin optisch breder lijken.  Daarnaast wil je dat de stropdasde juiste lengte heeft. Het is belangrijk dat de punt van de stropdas de bovenkant van jouw riem aantikt. Afhankelijk van de lengte  van de stropdas kies je voor een knoop metmeer of minder lagen. 

 [font=Arial][url=[font=Arial]http://www.tiecentre.nl/blog/stropdas-knopen/[font=Arial]]stropdassen strikken[font=Arial][/url]


Reacties op dit artikel