Nederland omarmd de elektrische fiets .

 
Gepost op 15-02-2014 Door Fiets44 Bekeken 890 keer

In Holland fietst bijna iedereen. Al van jongs af aan leren we ons de toer om met de tweewieler voort te bewegen. De ontwikkeling van de fiets heeft niet stil gestaan. Nieuwe technologische toepassingen hebben er voor gezorgd dat er andere modellen zijn ontstaan. Een toepassing die thans razendsnel toeneemt is de E-Bike. Een van de eerste patenten voor een fiets met batterij werd al eind 1800 uitgegeven in  AMERIKA. Door de nieuwe batterijtechnologie is de voortgang van de elektrische fiets de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt.

Elektrische fietsen

Wij Nederlanders nemen steeds meer de elektrische fiets!  De eerste elektrische fietsen werden hoofdzakelijk door de wat ouderen gekocht en gebruikt voor toertochten. De doorsnee leeftijd van de fietsers wordt steeds lager nu de elektrische fiets steeds vaker wordt gebruikt door forensen . Dit komt mede omdat de prijzen van de e-bikes lager is geworden en de keuze gegroeid is toegenomen. 

Door middel van een elektromotor die aangedreven wordt door een batterij krijgt de fiets trapondersteuning. . In 1e instantie wordt de fiets door te trappen aangedreven, zonder te trappen zal de elektromotor geen ondersteuning bieden. Door de motor tijdens het trappen in te schakelen zal de berijder ondersteunt worden en minder inspanning te hoeven geven om vooruit te komen.
De elektromotor is borstelloos. Hierdoor fietst de fiets ook lekker licht ingeval de elektromotor niet is ingeschakeld. Met de fiets is nog goed te fietsen ondanks de presentie van batterij en motor.

De elektromotor kan op gevarieerde plaatsen gemonteerd worden. De meest gebruikte is op de plek van een van de wielen. Plaatsing net achter de trapas is ook mogelijk dit is een zgn. middenmotor. Voor iedere locatie is wel iets te zeggen of op aan te merken.  Wanneer de motor in het achterwiel aangebracht wordt lijkt het of je wind mee hebt. De fiets wordt geduwd. Nadelig is dat dit uitsluitend in combinatie kan met een open kettingkast. Plaatsing op het voorwiel geeft een betere gewichtsverdeling en door aandrijving op voor- en achteras is de fiets beter te handelen. ondanks dat het wat zwaarder stuurt met de elektromotor voorop. Een middenmotor zit doorgaans gelijk achter de trapas gemonteerd. Aandrijving gebeurt door een supplementair tandrad op de ketting. Deze aanwending geeft de meest natuurlijke vorm fietsen. Maar hiertoe is wel een verlengd frame noodzakelijk om de elektromotor daartussen te passen.

De batterij voorziet de elektromotor van stroom waarbij de capaciteit wordt aangegeven in Ampère-uur (Ah). De power van de batterij wordt bepaald door Ah(Ampère-uur) en V (Voltage). Verreweg in de meeste gevallen zal een accu 24volt of 36volt zijn. . Niet alleen de capaciteit van de batterij bepaald hoeveel kilometer de afstand die er met een batterij gereden kan worden. Van invloed zijn in hoever de accu geladen is en met welke stand trapondersteuning u fietst. Maar ook de weg- en weersomstandigheden, het totale gewicht en bandenspanning spelen ook een rol en zullen de bereik mede bepalen. 
   
Een accu die u kunt uithalen is het meest makkelijk. Deze kan binnen opgeladen worden in de buurt van een contactdoos en op de juiste temperatuur bewaard worden. Is de accu in een framebuis verwerkt dan zal deze in de meeste gevallen niet uitneembaar zijn. De fiets zal dan op temperatuur gestald moeten kunnen worden en een contactdoos moet in de buurt aanwezig zijn om de batterij  te kunnen opladen.
Fiets44 maakt het u simpel een fiets online te bestellen. De site geeft een duidelijk geheel overzicht waardoor kiezen simpel wordt. En de Bedragen, die zijn Fantastisch. Uw favoriete fiets kunt u 24 uur per dag 7 dagen per week online via www.fiets44.nl uitzoeken en bestellen. Vandaag voor 13:00 besteld is de volgende werkdag geleverd. Heeft u nog vragen dan helpen wij u met genoegen. Fiets44 geeft gebruikelijk bovenop de fabrieksgarantie nog eens voor niets toegevoegd service garantie op de fietsen die zij aanbieden via de website.


Reacties op dit artikel