Onderhoudsadvies voor uw tuinmeubelen

 
Gepost op 29-03-2013 Door maartje Bekeken 887 keer

Tegenwoordig zijn bijna alle tuinmeubelen geschikt om buiten te laten staan en in sommige gevallen is ook in de winter buiten laten staan geen probleem. Wel is het zo dat elke aanbieder adviseert de tuinmeubelen indien mogelijk binnen te zetten. Hiermee bespaart u veel schoonmaaktijd en kunt u de levensduur van uw tuinmeubelen verlengen. In veel gevallen werken de weersinvloeden ook mee aan uw schoonmaakwerkzaamheden. Heeft u bijvoorbeeld een vlek in uw houten tafel, dan kan zon en regen deze vlek in een aantal weken al doen vervagen of in sommige gevallen zelfs helemaal doen verdwijnen. Wacht dus enige tijd rustig af alvorens in paniek te raken en over te gaan tot een behandeling of het kopen van andere tuinmeubelen.

Veel tuinmeubelen zijn tegenwoordig onderhoudsarm. Voor elke productgroep zijn er verschillende reinigingsmiddelen en onderhoudsproducten te verkrijgen. Wilt u reinigen met een schoonmaakmiddel dat u in huis heeft, gebruik dan niet-alkalische middelen. Voor een optimaal gebruik van uw tuinmeubelen is het verstandig en aan te raden de bijgesloten onderhoudsadviezen eens grondig door te lezen. Gebruikt u in geen enkel geval een afdekhoes voor over uw tuinmeubelen. Een afdekhoes sluit het meubel af, waardoor het vocht dat sowieso onder de hoes komt, niet meer weg kan.

Stapelbare stoelen hebben het voordeel dat ze eenvoudig opgestapeld opgeborgen kunnen worden. Echter kunt u tijdens het stapelen de stoelen ook erg gemakkelijk beschadigen. Als u recht vanaf de voorzijde de stoel aanpakt bij de armleuningen, kunt u met alle precisie de achterpoten op de juiste manier doorsteken zonder de andere stoel te beschadigen. Bij tafels is het van belang dat deze goed gemonteerd is en dat de schroeven en bouten goed aangedraaid zijn. Is dit niet het geval dan kan zelfs de nieuwe tafel al instabiel overkomen. Ook moet u vooral nooit gaan slepen met de tafel. Wanneer de tafel over de grond gesleept wordt, krijgen de tafelpoten een opdonder en zullen deze, soms zelfs blijvend, scheef gaan staan.


Reacties op dit artikel