Zonnepanelen erg in trek

 
Gepost op 19-05-2013 Door mma Bekeken 810 keer

Zonnepanelen worden door steeds meer Nederlandse consumenten aangeschaft en is erg in trek bij menig huishoudens. De energiebelasting is in 2013 verhoogt en daardoor wordt het tarief voor stroom als maar hoger. Daarnaast is er een ware oorlog gaande tussen voornamelijk Chinese fabrikanten die tegen bodem prijzen hun producten exporteren naar Europa en de Verenigde Staten. Hierdoor is in zeer korte tijd de prijs van zonnepanelen met meer dan 70% gedaald. Er wordt waarschijnlijk een importheffing ingevoerd in de zomer van 2013.

Veel particulieren willen met hun zonnepanelen systeem besparen op hun energienota. Met een gemiddeld systeem van 12 panelen is het mogelijk om ongeveer 3000 kWh elektriciteit op te wekken. Een gemiddeld huishouden van 4 personen is in dat geval bijna zelfvoorzienend en dragen zij bij aan een beter en schoner milieu. Ook al schijnt de zon minder vaak in Nederland in vergelijking met andere Europese landen, de systemen blijven interessant voor veel huishouden die de oplopende energietarieven willen remmen.

Juist door de enorme populariteit naar zonnepanelen zijn er ook meer aanbieders en verschillen de prijzen, expertise en ervaring van de bedrijven enorm. Op Solarwijzer is het mogelijk om deze installateurs te vergelijken op expertise en kwaliteit. Door het delen van de ervaringen van bestaande klanten wordt voor nieuwe kopers de markt van zonne-energie toegankelijker.


Reacties op dit artikel