Houten kozijnen kopen

 
Gepost op 26-01-2013 Door martijnb Bekeken 979 keer

Houten kozijnen kopen.Iedereen ziet er tegen op. Het vervangen van de kozijnen.Het is immers een dure hobby en daarnaast een flinke klus. Toch kun je hier een keer aan moeten geloven. Als is het wel zo dat de kozijnen van de laatste jaren als bijna niet meer vergaan en goed te bewerken zijn. Vroeger was dit wel anders. Toen was het hout slecht te bewerken om er kozijnen van te maken maar was het hout vaak ook eerder rot als nu.


houten kozijnen hebben wel de slechte eigenschap om veel onderhoud na te laten. Wil je het goed doen dan zul je ze als nog iedere twee jaar moeten laten schilderen. Verder kun je wel ieder kozijn maken met hout. Of het nu een houtendeur kozijn is of een houten kiep raam. Alles is mogelijk.


De houtsoorten van de kozijnen verschillen enorm maar er zijn wel mogelijkheden om je keuze te bepalen. Wil je Nederlands hout dan kun je denken aan Robinia hout. Ook wel bekend als de Acacia. Wil je hout vanuit de tropen. Dan kun je denken aan meranti hout. Hier worden eigenlijk de meeste kozijnen wel van gemaakt. Tenminste als het om houten kozijnen gaat.


Want naast hout heb je ook nog kunststof kozijnen. Deze zijn wel duurder in aanschaf maar dit verdien je vaak terug doordat je onderhoud verdwenen is. Je hoeft niet te schilderen en bij de betere kozijnen treedt er ook geen kleur verschil meer op. Het enige wat jij hoeft uit te voeren zijn de poets beurten om de twee jaar. Even alles weer in de wax zetten. Meer tips over kozijnen krijg je op de website van Salverda


Reacties op dit artikel