Hydrocultuur vergt weinig onderhoud

 
Gepost op 01-03-2013 Door dennis34 Bekeken 936 keer

Hydrocultuur is een wijze van het houden van planten in zogeheten kleikorrels. Waar over het algemeen planten groeien in potgrond, daar maakt hydrocultuur gebruik van de kleikorrel. Planten welke groeien in hydrocultuur halen de voedingsstoffen uit het water, welke rijk aanwezig zijn in de poreuze kleikorrels. Hydrocultuur wordt over het algemeen gebruikt in kantoorbeplanting en in mindere mate bij particulieren thuis. Toch kan het gebruik van hydrocultuur ook bij iemand thuis eenvoudig worden toegepast, daar het belangrijke voordelen biedt ten opzichte van het gebruik van potgrond.

Het grootste voordeel van hydrocultuur is dat het weinig onderhoud vergt. Ook voor personen welke minder goed voor planten kunnen zorgen is hydrocultuur dus dé oplossing. En bij een droge lucht in een ruimte wordt deze ook nog eens gecompenseerd door het vocht dat aanwezig is in de hydrocultuur plant.

Daarnaast kun je eenvoudig inzien via de meter hoeveel water de plant nog bevat en heb je direct inzicht in wanneer er water bij dient te worden gevuld. Juist doordat de planten enkel groeien vanuit de voedingsstoffen van het water kan geen vervuiling optreden door potgrond. In potgrond komen namelijk veel meer schimmelziekten e.d. voor dan in kleikorrels, waardoor je planten ook nog eens langer kunt houden.

Hydrocultuur is dus een zeer onderhoudsvrije en eenvoudige wijze van het houden van planten. Ontdek of hydrocultuur ook voor bij jou op kantoor of bij jou thuis de ideale oplossing is.


Reacties op dit artikel