Hans Kortlevers over Containervervoer

 
Gepost op 16-01-2013 Door hanskortlevers Bekeken 1864 keer

Hans Kortlevers is mede aandeelhouder bij The Cargo Safe en heeft in die hoedanigheid veel ervaring met transport over zee. In dit artikel een achtergrond van containervervoer, de voor- en nadelen hiervan en het belang van een veilige vracht.

Al sinds jaar en dag is vervoer per zeecontainer de meest populaire manier van intercontinentaal transport. Dit komt mede doordat er tot midden twintigste eeuw eigenlijk geen alternatief was, transport per vliegtuig was nog nauwelijks op gang gekomen. Met de komst van het vliegtuig heeft containervervoer echter nauwelijks ingeboet aan populariteit en wordt er door de toegenomen internationale handel vandaag de dag meer dan ooit vervoerd per zeecontainer. 
http://nl.linkedin.com/pub/hans-kortlevers/8/964/702

Hans Kortlevers weet echter ook dat transport per zeecontainer niet zonder risico’s is en er manieren gezocht moeten worden om ervoor te zorgen dat waardevolle goederen onbeschadigd hun bestemming bereiken.

Hans Kortlevers: “Niet alleen beschadiging, maar vooral diefstal is een risico”.

Helaas wordt de meerderheid van alle gestolen goederen in de transportsector (maar ook in winkels en bedrijven) gestolen door het eigen personeel, in plaats van door externe personen. Vooral voor dure goederen zijn de risico’s de laatste jaren groot geworden, “en daarmee ook de verzekeringspremies”, aldus Kortlevers. Door de goederen beter te beschermen kunnen merken en producenten grotere kosten en reputatieschade voorkomen door diefstal tegen te gaan, terwijl tegelijkertijd de verzekeringspremies omlaag gebracht kunnen worden. Een win-win situatie als we het aan Hans vragen!

Veel bedrijven zijn nog niet op de hoogte van deze mogelijkheden en Kortlevers is dus druk bezig om dit concept bekender te maken bij de maker van dure goederen. Uiteindelijk wint bij een goede uitvoering van dit concept iedereen, en verliezen alleen hen die profiteren van gestolen goederen.


Reacties op dit artikel