Een opgeruimd kantoor

 
Gepost op 15-04-2013 Door Archiefkast Bekeken 1142 keer

Uit vele onderzoeken is al gebleken dat een opgeruimd kantoor zorgt voor een hoge arbeidsproductiviteit. De aandacht wordt niet afgeleid van de werkzaamheden en ordners en ander kantoormateriaal is snel gevonden doordat dit netjes is opgeborgen in archiefkasten. Indien een kantoorkast dagelijks wordt gebruikt is een roldeurkast aan te raden. Een kast met roldeuren zorgt ervoor dat u veel ruimte heeft om uw kantoorbenodigdheden en documenten in op te bergen, maar dat u niet veel ruimte kwijt bent om de kast neer te zetten. Dit heeft ermee te maken dat de roldeuren in de kast verdwijnen zodat u geen hinder ondervindt van deuren die openslaan uw kantoorruimte in.  

Een praktische inrichting

We willen allemaal zo veel mogelijk werk kunnen verzetten in een zo kort mogelijk periode. Het is daarom zaak om je werkplek zo praktich mogelijk in te richten. Zorg voor een bureau met een minimale afmeting van 160x80cm. Op deze manier heb je genoeg ruimte voor je computer apparatuur en documenten. Plaats onder je bureau een ladeblok zodat je direct onder je bureau genoeg opbergruimte hebt. Plaats binnen een straal van 2 meter een roldeurkast zodat u daar uw ordners en kantoorbenodigdheden in kunt opbergen. Eventueel kan er ook een lage roldeurkast naast het bureau geplaatst worden. Een afmeting van 2 meter hoog en 120cm breed is de meest praktische afmeting. In deze afmeting kast kunt u vijf rijen ordners boven elkaar plaatsen waar u ook gemakkelijk bij kunt. 

Zorg voor een goede stoel
Belangrijk aan uw werkplek is ook dat dat u op een goede stoel zit. Een goede stoel ondersteunt goed uw onderrug, heeft verstelbare armleuningen en kan in hoogte worden versteld. Een goede stoel in combinatie met een instelbaar bureau en genoeg opbergruimte zorgt voor de meest praktische setting.


Reacties op dit artikel