ponyseats

 
Gepost op 10-05-2013 Door Moonen Bekeken 1763 keer

Rug- en nekklachten vormen een behoorlijk groot probleem bijeen grote groep werknemers. Vaak vallen mensen tijdelijk of voor een langere periode uit omdat zij klachten hebben opgelopen tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden. De meest gehoorde klachten hebben betrekking op nek en rug.

Veel van deze klachten zijn eenvoudig te voorkomen door hetaanschaffen van een goed instelbare bureaustoel. Wanneer de gebruiker wil luisteren naar de uitleg over hoe de stoel te gebruiken en daar dan ook serieus aandacht aan besteed zal deze persoon op al zeer korte termijn daar profijt van hebben.

Echter zijn niet alle mensen blij met een bureaustoel metarmleggers. Er zijn namelijk tal van beroepen waar die verstelbare stoelen juist helemaal niet ideaal voor zijn! Denk bv eens aan de tandarts, de kapper of de dokter. Dit zijn beroepen waar je helemaal geen behoefte hebt aan arm-ondersteuning die aan de stoel vastzit. Sterker nog, een gewone bureaustoel waar je met twee voeten aan voorkant zit beperkt de bewegingsvrijheid en dus ook de mogelijkheid om je werk uit te kunnen voeren. Dit zijn dan ook de beroepsgroepen waar je de zadelkruk tegenkomt. Bij zadelkrukken zit je met 2 voeten aan de zijkant en kun je zo de kruk volledig manoeuvreren waarbij je goed contact houd met de grond. Daardoor houd je stabiliteit en bied het zadelvlak de juiste zithouding om de rug te ondersteunen. Is de rug recht dan zal ook de nek minder belast worden.

Zadelstoelenzijn er ook in hele hoge uitvoeringen om bv achter de balie of de werkbank te kunnen functioneren. Een hoogte verstelbare voetenring zorgt dan dat je toch de voeten op de juiste hoogte kunt ondersteunen. Weliswaar word hiermee de mobiliteit beperkt want je kunt er niet mee rondrijden maar de werkplek vraagt daar in deze gevallen ook niet om.

Zadelkrukken zijn al beschikbaar vanaf zo\\\\\\\\\\\\\\\'n €60- dus een grote investering is dit niet. Wel is deze uitgave  overzichtelijk en zal behoorlijk wat problemen voorkomen. Kijk eens op internet en surf naar de zadelkrukken
groothandel
.


Reacties op dit artikel