Een eigen bedrijf starten

 
Gepost op 18-02-2013 Door Zzper Bekeken 811 keer

[font=Verdana, sans-serif]Het [font=Verdana, sans-serif][url][font=Verdana, sans-serif]MKB[/url]der personeel, de zogenaamde zzpers. Zonder deze bedrijven zou onze economie instorten. Het is daarom niet gek dat de overheid vele regels heeft opgesteld om het ondernemerschap aantrekkelijk te maken. De overheid wil de positie van zzpers verstevigen ervoor zorgen dat de weg naar een eigen bedrijf goed begaan baar is. De laatste tijd is er ook een trend te zien in het aantal aanbestedingen die ook gericht zijn op de kleinere bedrijven. Zo krijgen de kleinere bedrijven een eerlijke kans om de opdracht voor een aanbesteding te krijgen. Voorheen waren het enkel de grote bedrijven die de macht hadden om alle aanbestedingen binnen te slepen. 

Bij het beginnen van een bedrijf is een startkapitaal uiteraard belangrijk. Producten moeten ingekocht worden, een bedrijfspand moet gehuurd worden, er moet een website gebouwd worden en er moeten klanten gezocht worden. Voorheen was het moeilijk om financiering bij een bank te krijgen. Dit had ermee te maken dat veel mensen een bedrijf wilden opzetten zonder hiervoor een goed ondernemingsplan te hebben. De overheid heeft diverse regels opgesteld zodat het ondernemers helpt om gemakkelijker een lening te krijgen. Voor degene die geen lening bij een bank kunnen krijgen is de microfinanciering in het leven geroepen. [font=Verdana, sans-serif]Het microkrediet wordtverstrekt door Qredits Microfinanciering Nederland.

De overheid heeft er ook voor gezorgd dat het starten van een eigen bedrijf minder papierwerk met zich mee brengt. De genoemde regels en nog vele andere regels zorgen ervoor dat het aantrekkelijk is om een eigen bedrijf te starten.


Reacties op dit artikel